Благоевград. Заместник-кметът на Община Благоевград Зорница Кралева взе участие в

...
Благоевград. Заместник-кметът на Община Благоевград Зорница Кралева взе участие в
Коментари Харесай

Заместник-кметът на Благоевград Зорница Кралева: Общината води последователна политика в подкрепа на социалната сфера

Благоевград. Заместник-кметът на Община Благоевград Зорница Кралева взе присъединяване в осведомителна среща по план „ Действия за подкрепяне и възстановяване на общественото предприемачество на локално равнище “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . По време на форума бяха показани принадлежности и ограничения, създадени в границите на плана за поддръжка на съществуващи и евентуални бизнесмени в областта на обществената стопанска система. Той се осъществя по програмата за Трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-А Гърция - България 2014-2020.
Зорница Кралева приветства ръководителят на Сдружение „ Юни Партнерс “ Илина Якова, Евгения Папаниколао, специалист „ Планиране, организация и развиване “, община Терми, Гърция и участниците в срещата от името на кмета доктор Атанас Камбитов.
„ Темата за общественото предприемачество е изключително значима за обществото и най-много за уязвимите групи от популацията. Мога да Ви уверя, че Община Благоевград води поредна политика в поддръжка на обществената сфера. Работили сме и продължаваме да работим по разнообразни стратегии. Сред тях са стратегии за образования на хора с увреждания. Община Благоевград приема на работа хора, посредством Бюрото по труда. Доставчик е на доста и разнообразни услуги – над 23. Неслучайно, за мандат 2015-2019, кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов бе почетен с приз „ Социална община “. Социалното предприемачество може да играе значима роля за развиването на локалната стопанска система и има капацитет за резистентен напредък за приобщаване на разнообразни обществени групи. С осъществяване на планове, като тези, за възстановяване на общественото предприемачество на локално равнище, виждаме резултати, които надграждат постигнатото досега. Вярвам, че когато Общини, страна и Неправителствени организации работят в една посока, в действителност работят за положителното бъдеще на хората и резултатите са налице “, сподели Зорница Кралева.
Тя акцентира, че за интервала 2015-2019 година в област Благоевград обществените предприятия са нарастнали от 5 до 28.
В срещата взеха присъединяване още господин Георги Бойков, управител план към СЮЗО, Славина Георгиева и Десислава Данчова, управител планове към „ Юни Партнерс “.
Присъстваха представители на регионална администрация, неправителствени организации, представители на институции, възпитаници и студенти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР