Благоевград забранява масовите събития на закрито за 14 дни и

...
Благоевград забранява масовите събития на закрито за 14 дни и
Коментари Харесай

Едно от огнищата на COVID-19 забрани събирания на закрито

Благоевград не разрешава всеобщите събития на закрито за 14 дни и ускорява контрола по спазването на ограниченията в региона на пазара. Мерките бяха оповестени от кмета Румен Томов на брифинг след съвещание на спешния щаб. Призивът на здравния министър Костадин Ангелов да не се пътува в област Благоевград той разгласи за припрян и безконтролен.

Само за към 15 минути спешният щаб е определил ограничавания, ден откакто Благоевградска област попадна в алената зона на рисково разпространяване на ковид.

" За 14 дни ще ограничим на закрити места сватби, кръщенета и по мероприятия от този вид, и ще възстановим известията по уредбата в община Благоевград за съблюдаване на ограниченията. Обсъждахме доста ограничения, само че взехме решение, че не са подобаващи за този миг. Ако има растеж на инфектираните, тогава ще ги използван. Обсъждахме носенето на маски на открито, само че това не се одобри ", изясни кметът Томов.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От през днешния ден до края на август в община Добрич са въведени нови,...

Според градоначалника към този момент не се постановат по-драстични ограничавания, макар, че признатите с затруднения пациенти в трите лечебни заведения са се нараснали с 25% за последните дни, а в Ансамбъл " Пирин " позитивните проби към този момент са 23. " Когато ситуацията покаже растеж на инфектираните, тогава ще предприемем други ограничения, по-строги ", увери той.

На входовете и изходите на обласния град няма да се слагат КПП-та, нито пък ще се затварят учебни заведения, всичко ще продължи да работи в естествен темп.

" Благоевград води класацията, тъй като в региона взетите проби са с максимален брой от цялата страна. Може би това е една от аргументите, без да омаловажаваме ситуацията ", обясни инж. Томов

Кметът отхвърли рекомендацията на здравния министър Костадин Ангелов да не се пътува в областите, попаднали в алената зона, измежду които е и Благоевград.

" Ще прикани да се влиза и излиза от Благоевград, тъй като това е едно от изявленията, които не са доста положителни, както за Благоевград, по този начин и за страната. След като в цялата страна се съблюдава ограниченията, то Благоевград да не е зона с изключително внимание ", сподели Томов.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР