Благоевград. В дневния ред на Общинския съвет беше включена извънредна

...
Благоевград. В дневния ред на Общинския съвет беше включена извънредна
Коментари Харесай

Благоевград: Общинският съвет ще обсъди отпускането на еднократна финансова помощ за жител на общината, нуждаещ от спешно лечение

Благоевград. В дневния ред на Общинския съвет беше включена изключителна точка, обвързвана с отпущането на финансова помощ за гражданин на община Благоевград, който се нуждае от незабавно лекуване, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . За предлагането, направено от кмета доктор Атанас Камбитов, гласоподаваха 28 от общинските съветници. Предложението бе включено като точка 8 в дневния ред. В началото на сесията бе гласувано и одобряването на графика за осъществяване на постоянните сесии на локалния парламент през 2019 година, като ръководителят Радослав Тасков разяснява, че две от сесиите ще се проведат при разнообразни дати от по този начин одобрените, защото последната сесия от месец април би трябвало да се падне на Великден и по тази причина се измества в последната сряда от месеца. Другата смяна е обвързвана с идните локални избори, т.е. през октомври. Към момента не е ясно по кое време тъкмо ще се организира сесията тогава, тъй като се изчаква Указ на президента.
Веднага по-късно стартира и разглеждането на постоянните точки, включени в дневния ред. Първите три, от които бяха свързани с въпроси от общинските съветници Геграна Янчева, Милан Богдански, Антон Асиски и Албина Анева - Томова. Първият от тях касаеше ремонта на площад „ Георги Измирлиев “ и водната завеса, намираща се на площада, както и потреблението на демонтираните здрави плочки от площадното пространство. Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Община Благоевград разяснява, че работния план за реорганизация на площада е направено според всички законови условия, без да има нарушение на визията на пространството. По отношение водната завеса, кметът доктор Атанас Камбитов означи, че тя не работи повече от 20 години, а за демонтираните плочки съобщи, че здравите ще бъдат употребявани за рехабилитация на тротоарите в селата, като ще бъдат обезпечени и спомагателни средства от общината. Второто запитване бе обвързвано с договорите за медийно отразяване, подписани от Община Благоевград; числеността на администрацията и щатните бройки. Третото запитване касаеше направените съкращенията в Камерна опера – Благоевград и преобразуването на операта в Камерен оркестър. По тематиката зам.-кметът Христина Шопова сподели, че операта не е преобразувана в Камерен оркестър, а числеността е била понижена с 12 бройки, 4 от които не са били незаети и преди този момент. В сесията бе постъпило и искане за изключително запитване от страна на общинският консултант Андон Тодоров. То касаеше активността на общинския съвет.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР