Благоевград. Ситуацията край Кресна е овладяна от всички посоки, екипите

...
Благоевград. Ситуацията край Кресна е овладяна от всички посоки, екипите
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Ситуацията край Кресна е овладяна от всички посоки, екипите на място продължават гасителните работи

Благоевград. Ситуацията край Кресна е овладяна от всички направления, екипите на място не престават гасителните работи, заяви на постоянен брифинг министър Валентин Радев, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Той заключи и настоящата конюнктура в страната, като акцентира, че единствено за през днешния ден чиновниците на Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са се отзовали на 202 пожара, три от които са горски и още веднъж прикани за внимание с боравенето с огън през идните дни. В телефонен диалог с основния прокурор Сотир Цацаров министър Радев е бил осведомен, че по случая с пожара край Кресна ще работи Окръжна прокуратура - Благоевград.
Директорът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, посочи че периметърът на пожара е 20–килиметров, само че контролът на стихията край Кресна все още е съвсем 100%, тъй като остава към момента един проблематичен сектор - така нареченият Крив тунел и местността Скалата. Главен комисар Николов го разказа като отвесен и каменист, заради което на процедура и е невероятно човешка мощ да гаси огъня. Именно по тази причина са били подхванати две ограничения - гасенето да се подкрепя с хеликоптер, а специфична група алпинисти да решат по какъв начин и от къде би могла да се нападна скалата. Ако тази нощ не успеем да решим този проблем, на следващия ден рано сутринта започваме да построяваме нова полоса на 300 метра от проблематичния сектор, с цел да затворим най-сетне и от там пожара, добави шефът на пожарната. През деня е имало леки произшествия, които за благополучие бързо са били обработени. Подробности за тях оповести шефът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Николай Хаджиев. Той посочи, че става въпрос за две пътно-транспортни катастрофи, с леки материални вреди, зародили заради несъобразена скорост и отдалеченост. Те нямат връзка с пожара. Старши комисар Хаджиев напомни, че от 14 до 20 часа важи възбраната за придвижване на тежкотоварни камиони, като се прави изключение за тези, които транспортират животни и храна. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се обърна към всички пътуващи по път Е-79 да бъдат изключително деликатни, защото през днешния ден трафикът е доста претрупан, изключително в посока към столицата, а в Кривия тунел към момента няма електрозахранване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР