Благоевград. През всички тези години не се е променила любовта,

...
Благоевград. През всички тези години не се е променила любовта,
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: През всички тези години не се е променила любовта, всеотдайността и професионализма на учителите

Благоевград. През всички тези години не се е трансформирала любовта, всеотдайността и професионализма на учителите. Това сподели кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов, който откри новата образователна 2018 – 2019 година в XI ОУ „ Христо Ботев “ в Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . „ Не всеки може да е преподавател, защото това е предопределение. Искам да благодаря на учителите за всичко, което вършат за нашите деца. Не се е трансформирала грижата и желанието на родителите, да видят децата си образовани, знаещи, грамотни. Българинът държи доста на две неща- да има дом и да изучи детето си. През всички тези годни не се е трансформирало нетърпението и упованието на първокласниците. Пред вас се открива един нов път- на знанието, който ще ви даде доста благоприятни условия, хоризонти, а вие сте попаднали в сигурни ръце “, съобщи още Атанас Камбитов. По думите му преди две години от Община Благоевград са дали обещание да изградят нова спортна площадка и тя към този момент факт. „ Това е задачата на Община Благоевград, а в този момент следва да възстановим плувният басейн. Той ще бъде закрит и ще бъде с минерална топла вода. Говорих с госпожа Митова и най- евентуално ще създадем ремонт на четвъртия етаж на постройката, тъй че да се сътвори или да се направи общежитие, като има и нужда от още кабинети. Няма по какъв начин да не поздравя екипа на учебното заведение. В наше лице постоянно може да намерите подпомагане и поддръжка “, сподели още доктор Камбитов.
По време на празничната гала в ОУ „ Христо Ботев “ учители, отрупани с цветя, и разчувствани родители извършиха двора на елитното учебно заведение. Програмата стартира с издигане на националния байрак на Република България и химна на страната. Бе отслужен и церемониален водосвет за здраве и благоденствие през новата образователна година. Приветствие към присъстващите насочи шефът на образователното заведение Марияна Митова, която поздрави всички възпитаници, родители, сътрудници и най-много - първокласниците. „ Не е инцидентно, че тази година първият образователен ден е на един празник - светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София, тъй като започваме новата образователна година с религия за по-добри бъдеще за нас, за децата ни и за учебното заведение “, уточни Мария Митова. „ Започваме с вяра за доста здраве и триумфи и с обич един към различен. Това е празник, който е несравним по своята церемониалност “, сподели още Митова. По думите й в деня, в който лъчите на слънцето към момента ни припомнят за отминалото лято, ние, българите, с възприятие на горделивост повеждаме децата към родното учебно заведение. „ Днес маркираме пътят, по който ще вървим и ще срещаме незабравими хубости и невероятни провокации, с цел да излезем най-после върху необятния друм на живота, обогатени със познания и умения, които покачват човешкият ни капитал.
Засилено е полицейското наличие в региона на всички образователни заведения в града. Изключително натоварено е придвижването на кръстовището сред бул. „ Св. Димитър Солунски “ и бул. „ Васил Левски “ – при Зърнени храни, както и на кръстовището сред бул. „ Васил Левски “ и улица „ Иван Михайлов “ – под Югозападен университет „ Неофит Рилски “. Частични тапи се образуват в региона на Автогарата на бул. „ Св. Димитър Солунски “, поради огромния поток от пешеходци излизащи от гарата. Интензивно е придвижването и по улица „ Стефан Стамболов “.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР