Благоевград. Предприели сме всички необходими мерки за ограничаване разпространението на

...
Благоевград. Предприели сме всички необходими мерки за ограничаване разпространението на
Коментари Харесай

Бисер Михайлов, областен управител на Благоевград: Предприели сме всички необходими мерки за ограничаване разпространението на африканската чума по свинете

Благоевград. Предприели сме всички нужни ограничения за ограничение разпространяването на африканската чума по свинете. Това сподели на конференция регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов, откакто по-рано се състоя Областна епизоотична комисия, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Пирин .

Поводът за нейното привикване бе новият регистриран случай на болестта при диво прасе, отстреляно при лов в региона на Държавно горско стопанство – Симитли и по-конкретно при село Железница. Той означи, че със заповед на Регионална дирекция по горите са обособени три зони.

„ Зона А обгръща повърхност с размер 3 км. Зона Б е с повърхност 25 км и Зона В, която е с повърхност 172 км “, сподели още Михайлов. Той добави, че във всяка една от площите са въведени разнообразни ограничавания, свързани с визитата на горски територии, лов, рандеман на дърва и други.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР