Благоевград не развива достатъчно възможностите за туризъм. Имаме огромен потенциал

...
Благоевград не развива достатъчно възможностите за туризъм. Имаме огромен потенциал
Коментари Харесай

Николай Шушков: Благоевград има потенциал да стане предпочитана уикенд дестинация

Благоевград не развива задоволително опциите за туризъм. Имаме голям капацитет да станем уикенд дестинация, да възстановим част от фестивалите, които пълнеха града и да тръгнем към развиването на конгресния и фестивалния туризъм. Но няма нито един хотел, който да дава отговор на тези условия.

Това сподели самостоятелният претендент за кмет на Благоевград Николай Шушков. Той е номер 74 в бюлетината и организира среща в своя квартал - Орлин махала, откъдето потегля животът му. „ Познавате ме от дете, тук сме единствено свои хора, тук е кръстницата ми, съучениците на моята майка, мои връстници и това ме задължава още повече да съм правилен в уговорките, които поемам към вас “, сподели Шушков.

Той акцентира, че централният хотел „ Ален мак “ 25 години седи затворен, противен, даже рисков, тъй като се разрушава. „ Трябва да се беседва със притежателите за проектите им “, сподели Шушков, „ това е образът на града. Ски пистата „ Картала “ се нуждае от нови вложения, пътят до там би трябвало да се оправи. Преди време са дадени 4 млн. лева за подсилване на пътя – Благоевград – Бистрица - Картала, само че не се знае къде са, дадени са за свлачище, само че него го няма, нищо не е направено. Ще прегледам и контракта за концесия на градската баня. Не може да мислим единствено за плажове, би трябвало да се мисли и за рехабилитация, хората да имат достъп “, сподели Шушков.

По отношение на аква парка и закрития плувен басейн той се застъпи за това те да останат общинска благосъстоятелност. „ Не случихме на концесионер, обектът е зарязан от 15 година, общината може да го възвърне - изисква се единствено добър собственик, да се ремонтира и поддържа. Повече терзания имам за покрития плувен басейн, където поради своя състав, минералната вода разяжда всичко. Ще би трябвало да се търси решение и на този проблем, само че Благоевград има потребност и от подобен затрупан басейн, та даже там да се развият и част от рехабилитационните процедури “, сподели Шушков.

Според него поддържането на съвременна спортната инфраструктура е от основно значение и за развиването на спортния туризъм. Не е дребен и казусът с ФК „ Пирин “. „ Общината е притежател на терените, само че на фона на финансовото положение на общината 2 млн. лв. от нашите пари да отиват за футболния клуб е прекален разкош. Обаче, въпреки това, ФК „ Пирин “ е емблема на Благоевград, по тази причина общината е длъжна да бъде дейната страна и да търси общоприет спонсор и вложител в клуба.

Аз имам концепция да приказвам с вложителите в гръцкия ПАОК с вяра да събудя интереса им към нашия клуб. Стадионът е идващото нещо, което би трябвало да се направи, тъй като е в доста неприятно положение. На него не може да се изиграе нито един интернационален мач.

Като „ Пирин “ влезе в интернационалните шампионати, ще би трябвало да играем в София и по този начин всички доходи от почитателите няма да постъпят в нашия град. Общината би трябвало да си резервира собствеността върху терена, върху стадиона, върху помощните стадиони, само че интензивно да търси спонсор “, безапелационен е Шушков.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР