Благоевград. Над 300 учени от 13 държави се включиха в

...
Благоевград. Над 300 учени от 13 държави се включиха в
Коментари Харесай

Благоевград: Учени от 13 държави участваха в Осмата международна конференция на Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Благоевград. Над 300 учени от 13 страни се включиха в Осмата интернационална конференция „ Съвременни трендове в науката “ (FMNS-2019), проведена от Природо-математическия факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски “. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . Научният конгрес, който се организира в Университетския център „ Бачиново “, бе открит от проф. доктор Марио Митов, заместник-декан на Природо-математическия факултет и ръководител на организационния комитет.
Приветствия към участниците насочи ректорът на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ проф. доктор Борислав Юруков. Той акцентира значимостта на конференцията и означи, че тя дава опция на учени от целия свят да споделят резултати от своите изследвания.
Специален музикален привет към гостите насочиха децата от детската фолклорна група „ Джумайчетата “ към Народно читалище „ Никола Й. Вапцаров – 1866 “ – Благоевград, с началник Иван Кацарски.
В рамките на четиридневния интернационален теоретичен конгрес отчети показват учени от България, Китай, Тайланд, Англия, Германия, Албания, Казахстан, Иран, Полша, Македония, Испания, Чехия и Унгария.
Специални посетители на конференцията бяха проф. дхн Евелина Славчева – шеф на Института по електрохимия и енергийни системи „ Академик Евгени Будевски “ към Българска академия на науките и проф. Хесус Гералдо от Барселонския самостоятелен университет, Испания.
Основните тематични посоки на отчетите са химия, физика, география, екология и запазване на околната среда, математика, информатика, механически науки и методика на образованието.
Целта на Осмата интернационална конференция „ Съвременни трендове в науката е да обезпечи платформа на откриватели, учени, както и индустриални експерти да показват своите резултати от научни проучвания и развойна активност в региона на естествените науки и технологии. Конференцията дава благоприятни условия на участниците да обменят нови хрумвания и опит, да основат научни контакти и да намерят световни сътрудници за бъдещо съдействие.
Международната конференция се организира под патронажа на ректора на университета проф. доктор Борислав Юруков и с поддръжката на Министерството на образованието и науката и Фонд „ Научни проучвания “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР