Благоевград - кръстопътят на Югозапада. Всеки минава и… заминава. Всичко бяга

...
Благоевград - кръстопътят на Югозапада. Всеки минава и… заминава.
Всичко бяга
Коментари Харесай

„Всичко бяга по София, по чужбина“: Euronews Bulgaria дава думата на хората от Благоевград

Благоевград - кръстопътят на Югозапада. Всеки минава и… отпътува.

„ Всичко бяга по София, по чужбина и това е “ – това споделят поданици.

Градът става все по-малко прелъстителен за младите. Населението се топи. По публични данни за последните 20 години от Благоевград са си тръгнали над 10 хиляди души. Тази наклонност не стопира и през днешния ден. Причината – ниски приходи и висока безработица.

„ Освен онлайн или в някой мол, магазин, кафене – нищо повече не може да се случи в този град “, споделя гражданин на града.

„ От индустриалната зона в града са останали единствено мемоари. Сградите са пред сриване, а охранителите са повече от служащите “, показва благоевградчанин.

Двата университета в града привличаха младежи от страната и света. Но и в образованието има отлив на фрагменти.

„ Имаше много повече хора и студентите понижават с всяка минала година. Което не е добре, за нас най-малко “, споделя гражданин на града.

Няма хора, само че за сметка на това бездомни кучета има. Преди месеци казусът ескалира, когато животни бяха отровени в центъра на града. Случаят стигна до Европейския парламент. Докато Брюксел продължава да чака резултатите от инспекциите, хората се разделиха на две групи.

„ Въпросът с кучетата беше хубави да се позволи. Донасят от Плевен и ги оставят тук. Има метод. Все има някакъв логаритъм, какъв брой да е комплицирано “, счита жена от града.

„ Много обичам животните и мисля, че в случай че ние се отнасяме добре с тях и те ще се отнасят добре с нас “, споделя друга гражданин на Благоевград.

„ Трябва да ги приберат, тъй като са рискови. Когато са гладни атакуват деца, възрастни. После за какво има толкоз доста случаи “, показва неин съгражданин.

Въпреки проблемите на Югозапада – кафенетата са цялостни. За разлика от изборните секции, тъй като от години изборната интензивност и тук е под 40%.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР