Благоевград. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е сред

...
Благоевград. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е сред
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът д-р Атанас Камбитов е сред номинираните в „Кмет на месеца“ за месец юли

Благоевград. Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов е измежду номинираните в „ Кмет на месеца “ за м. юли, част от състезанието „ Кмет на годината “. Това оповестиха от пресцентъра на общината . Темата е „ Спортно лято “, а в конкуренцията са включени градоначалници на общини, които дават разнородни благоприятни условия за спорт на децата през ваканцията. Всеки може да даде своята поддръжка за номинация на https://www.kmeta.bg/konkurs/konkurs-kmet-na-meseca-za-yuli-na-tema-sportno-lyato до 28 юли.
Ежегодно Община Благоевград и спортните клубове провеждат безвъзмездни занимания за учениците през лятната почивка. Тази година те стартираха на 1 юли и ще продължат до края на месец август.
В самодейността са включени разнообразни типове спорт като баскетбол, плуване, художествена гимнастика, футбол, спортна пукотевица, лека атлетика, естетическа гимнастика, самбо, спортна гимнастика, тенис на корт, шахмат, кик-бокс, насочване и лека атлетика.
На територията на Община Благоевград развиват активност 61 спортни клуба, в които работят лицензирани треньори и експерти от високо спортно-педагогическо равнище. Всички тези клубове се финансират годишно от общинския бюджет по настоящи правила и разпоредба, утвърдена от общински съвет Благоевград.За 2018 година броят на децата, занимаващи се интензивно със спорт е към 1800, а броят на учениците и младежите, занимаващи се с всеобщ спорт е към 2500 за 2018 година.
Номинираните за " Спортно лято " са:
- За дребна община - Георги Икономов (Банско), Сунай Халил (Момчилград), Радослав Ревански (Белица)
- За междинна община - Юлиян Найденов (Силистра), Донка Михайлова (Троян), Никола Белишки (Панагюрище)
- За огромна община - Живко Тодоров (Стара Загора), Йорданка Фандъкова (София), Атанас Камбитов (Благоевград).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР