Благоевград. Благоевград за пореден път ще посреща спортисти за европейски

...
Благоевград. Благоевград за пореден път ще посреща спортисти за европейски
Коментари Харесай

Благоевград: Градът е домакин на Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст

Благоевград. Благоевград за следващ път ще посреща спортисти за европейски шампионат. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Тенис първенци от цяла Европа ще дойдат в Благоевград за шампионата Европейска отборна лятна купа по тенис за девойки до 14-годишна възраст. 3 дни, кортовете в парк „ Бачиново “ ще одобряват тенис първенци освен от България, а и от Европа. Официалното разкриване ще бъде на 1 юли, понеделник, на тенис кортовете в парк „ Бачиново “ от 09.00 часа.Турнирът стартира на 30 юни и ще продължи до 2 юли, в това число.
Първенството се провежда от Община Благоевград, БФТенис и Търговска колегия „ Мачпойнт “.
Не за първи път Община Благоевград е хазаин на съревнование от толкоз висок сан. Десетки пъти Благоевград е посрещал спортисти от целия свят за международни, европейски, републикански и държавни шампионати. Градът се трансформира в желано място за осъществяване на такива надпревари, с помощта на чудесно поддържаните бази, построяването на нови зали, терени и стадиони.
За първи път български тим има опция да бъде хазаин на европейска зимна и лятна купа в границите на една година. През месец февруари Пловдив одобри мачовете от Европейската отборна зимна купа за девойки до 14 години.
В момента, за България, най-предно класираните българки в ранглистата на Тенис Европа до 14 години са Анастасия Александра Николова, Йоана Радулова, Александра Габровска и Ангела Ганева.
През предходната година девойките на България до 14 години завоюваха 9-то място на Световното и 6-то място на Европейското състезание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР