Благоевград. 5 октомври 1912 година е другата страна на медала

...
Благоевград. 5 октомври 1912 година е другата страна на медала
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: 5 октомври 1912 година е другата страна на медала за храброст на опълченците от Шипка от 3 март 1878 година

Благоевград. 5 октомври 1912 година е другата страна на медала за смелост на опълченците от Шипка от 3 март 1878 година. Това сподели по време на празничната стратегия на площад „ Македония “ във връзка Освобождението на Благоевград кметът доктор Атанас Камбитов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . „ В историята на нашия народ сигурно има доста дати, без които не можем да си представим съвремието си и бъдещето. Но има и дати – граници, вододели, знаци. Дати, дали съвремие и бъдеще. На днешния ден през 1912 година Пиринска Македония най-накрая застава почтено там, където и е мястото – в рамките на самостоятелна, неделима, обединена и свободна България “, съобщи той.
Кметът на Благоевград акцентира, че днешната дата е изпълнена с национализъм, горделивост, великолепие, подвиг, само че и напомняща какъв брой доста кръв се е проляла за една единствена свята идея – свободата. Д-р Камбитов добави, че през днешния ден имената на Гоце Делчев, Даме Груев, Яне Сандански, Тодор Александров, Иван Михайлов, доктор Татарчев, Ичко Бойчев и доста много други звучат като кънтеж на Пирин и Рила. „ Днес всички сме тук, с цел да почетем паметта на тези хиляди знайни и незнайни, които поставиха костите си, с цел да бъдем такива, каквито сме – свободни. Много имам вяра, че този празник ще заличи разликите сред нас и ще ни даде обединяването, от което мощно се нуждаем. Нека през днешния ден просто бъдем едни признателни и горди българи “, сподели още доктор Атанас Камбитов.
На площад „ Македония “ се организира гала по издигане на националния байрак и поднасяне на цветя пред паметника на Гоце Делчев. На събитието участваха кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов, регионалният шеф на Благоевградска област – Бисер Михайлов, ръководителят на Общински съвет-Благоевград – Радослав Тасков, националният представител от Политическа партия ГЕРБ и регионален координатор на партията Даниела Савеклиева, общественици и стотици жители.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР