Благоевград. 28 фиданки – за всяка от страните в Европейския

...
Благоевград. 28 фиданки – за всяка от страните в Европейския
Коментари Харесай

28 фиданки – за всяка от страните в Европейския съюз, бяха засадени по време на 11-ата инициатива на МГЕРБ - Благоевград „Да пуснем корени в България“

Благоевград. 28 фиданки – за всяка от страните в Европейския съюз, бяха засадени по време на 11-ата самодейност на МГЕРБ - Благоевград „ Да пуснем корени в България “. Събитието, което годишно се организира на празника Цветница, за поредна година събра стотици младежи от партията в неделния ден в местността Рупите. Специален посетител бе зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов, който съобщи, че дръвчета са знак на това, че България е мощна, когато е в Европейския съюз. Цветанов означи, че самодейността е прелестна, а основател за повеждането ѝ е Калин Каменов, който в този момент е кмет на един от най-големите регионални центове – Враца, а в миналото е бил регионален координатор на ГЕРБ-Благоевград. Цветанов пожела на всички присъстващи радостни Великденски празници. Той означи, че в празничните дни всеки един от нас е с най-близките си хора и в действителност това е времето, в което би трябвало да се заредим положително. Венцислав Хросинков, регионален координатор на МГЕРБ – Благоевград, пък означи, че броят на фиданките, които ще бъдат засадени е 28, тъй като толкоз са страните-членки на Европейски Съюз, а сега се намираме в навечерието на изборите за членове на Европейския парламент. Според него с годините самодейността се е утвърдила като една от най-мащабните освен за Благоевградска област, само че и за страната.
Кметът на Враца Калин Каменов, който е и главен основател за провеждането на самодейността, означи, че през последните 11 години в границите на „ Да пуснем корени в България “ са били подадени към 1000 фиданки, което по размер съставлява една дребна гора. Той предложи от идната година да стартират и облагородяване на региона посредством построяването на пейки. Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов също взеха присъединяване в самодейността. По думите на Новаков когато преди 11 години са се събрали за пръв път, с цел да проведат акцията всички са били просто сътрудници, а в този момент са доста повече – другари. Асим Адемов пък разяснява, че би трябвало да почитаме всички празници, без значение на коя вяра принадлежат. „ Трябва да бъдем толерантни, тъй като това е пътят, който може да ни направи по-задружни ”, акцентира Адемов. В самодейността се включиха още кметове от Благоевградска област, измежду които Димитър Бръчков и Апостол Апостолов, националният представител и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ - Благоевград Даниела Савеклиева и депутатите Стефан Апостолов, Александър Мацурев и Георги Динев, регионалният шеф Бисер Михайлов, зам.-министърът на външните работи и ръководител на МГЕРБ Георг Георгиев, членове и симпатизанти на партията от Благоевградска, Кюстендилска и Софийска области и други.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР