Благодаря на ръководствата на парламентарните групи на четирите партии, с

...
Благодаря на ръководствата на парламентарните групи на четирите партии, с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Процедурата за избор на председател на КЕВР може да приключи на 12 август

Благодаря на управленията на парламентарните групи на четирите партии, с които беседваме за сформиране на кабинет. Проявиха разсъдък и схващане за комплицираната обстановка, в която се намира страната след решението на Конституционния съд. Има единодушие да се отвори напълно нова процедура за избор на ръководител на КЕВР. Разписахме почти във времето и съобразявайки се с правилника за работа на Народното събрание, тази процедура. Тя може да завърши в оптималния вид на 12 август.

Обсъдихме опцията и нуждата през това време да работи Народното събрание. Председателите на парламентарните групи ще беседват с депутатите си и ще търсят единодушие да се вземе решение в зала за анулация на ваканцията сред 1 август и 15 август, с цел да може да се избере ръководител на КЕВР, с цел да не оставим страната в безпорядък, да има работещ орган, който ще вземе решение за цената на енергоносителите. КЕВР би трябвало да вкара две цени – една за по-ниското ползване и за бедните хора, една за по-високото ползване и за тези, които топлят басейните и палатите си. Трябва да определим какво е енергийна беднотия и да подпомогнем енергийно бедните хора през есента и зимата.

Преговорите си не престават по този начин, както сме ги оповестили. Днес всички обявиха, че ще дадат окончателния си вид по програмата. Събота и неделя обобщаваме. Понеделник ще имаме стратегия. След това продължаваме с диалози за конструкция и личен състав на Министерски съвет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР