Благодаря на премиера Борисов, тъй като, доколкото имам информация, за

...
Благодаря на премиера Борисов, тъй като, доколкото имам информация, за
Коментари Харесай

Борисов настоял за лифта, Симеонов му благодари

Благодаря на премиера Борисов, защото, доколкото имам информация, за тази точка – съответно за лифта, тя е била по негово гледище, сподели Симеонов на брифинг след решението на държавното управление да даде зелена светлина за строителство на втори кабинков въжен превоз в Банско.

В случая той (премиерът) показва извънредно национално отговорно държание, посочи Валери Симеонов.

Какви две решение взе кабинетът през днешния ден >>

Наскоро министър председателят Бойко Борисов съобщи, че самичък би вкарал за разглеждане точка за втория въжен превоз. Изявлението си той направи след остри рецензии към него точно от Валери Симеонов след отсрочване на решението за лифта.

На брифинга през днешния ден вицепремиерът сподели още, че с признатите решения ще бъде направена сериозна крачка освен във връзка с решение на казуса на ски-зона Банско, а и за основаване на условия за планинския туризъм в Пирин. Той оповести, че следва по същия метод да се подходи и към другите планински курорти в Стара планина, Родопите и Витоша.

Условията за зимен туризъм у нас са съвършени и не отстъпват по никакъв метод на международно известните планински курорти, счита Симеонов.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев осведоми, че държавното управление е взело решение и за възобновяване на Държавното спортно оборудване "Заека " на Витоша.
За едноименния въжен превоз Симеонов сподели, че следва възобновяване на "държавния въжен превоз " на Витоша.

По мнението на министъра на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден е била направена крачка към разрешаването на проблемите на феновете на ски спорта. Освен това, съгласно него, решенията ще бъдат в изгода за разрешаването на икономическите проблеми на популацията в Благоевградска област.

По-рано пред Министерския съвет стачкуваха природозащитници, които не одобряват да се строи втори въжен превоз. В същото време стотици поданици на Банско и региона блокираха за малко основния път Е-79 при Симитли с гледище да бъде позволено създаване на втори въжен превоз в курорта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР