Благодаря на най-висшите ръководители на ЕС, които дойдоха да споделят

...
Благодаря на най-висшите ръководители на ЕС, които дойдоха да споделят
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Миграционната криза е предизвикателство за ЕС

Благодаря на най-висшите ръководители на Европейски Съюз, които пристигнаха да споделят националния ни празник и закичиха ръцете си с мартеници. Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, другарство и спокойно отношение в района.

Това написа в профила си във " Facebook " министър председателят Бойко Борисов след срещата си по-рано през днешния ден в София с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, по време на която разискаха рецесията с миграционния напън на турско-гръцката граница от последната седмица.

По думите му, тримата са разискали нужните дейности, които да успокоят обстановката в района и да допринесат за сигурност и непоклатимост.

По информация на Българска национална телевизия, срещата сред тримата е траяла час и половина , след което бе дадена взаимна конференция.

Обменихме възгледи на европейско ниво. И установихме за следващ път, че страните членки на Европейски Съюз би трябвало да работят дружно, с цел да бъдат по-ефективни на интернационално ниво. Имаме потребност да бъдем обединени и да имаме визия за бъдещето. Срещата през днешния ден ни оказа помощ по-добре да разберем общите провокации, пред които сме изправени. Отново благодаря на отличното съдействие, може да разчитате на нас и съдействието ни, сподели Мишел.

Той посрещна гостите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко Войвода ", откъдето огледаха с хеликоптер част от южната граница на страната ни. Преди това той ги подкара с джипа .

Преди да излетят, министър-председателят сподели на европейските си посетители преоборудваната гранична полиция . Борисов подчертава също върху инфраструктурата, която се построява с помощта на европейската взаимност, както и енергийните планове, по които страната ни работи. Премиерът обърна внимание и на постигнатата по-рано през днешния ден договореност с " Газпром ".
 Гърция получава 700 млн. евро помощ за мигрантите от Брюксел
Гърция получава 700 млн. евро помощ за мигрантите от Брюксел

" Гърция има потребност от още "

Очаква се в идващите дни диалозите да продължат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР