Благодаря на ДПС за обявяването в парламента на историческо решение

...
Благодаря на ДПС за обявяването в парламента на историческо решение
Коментари Харесай

Еврокомисар Вархеи благодари на ДПС за смело решение

" Благодаря на Движение за права и свободи за оповестяването в Народното събрание на историческо решение за Европа и за Северна Македония, полагащо пътя към разрешаване на договарянията със Северна Македония в незабавен порядък, тъй че Европа да продължи напред ".Това написа еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи.

Постът му беше в отговор на туит на ръководителя на АЛДЕ Илхан кючюк по темата  Северна Македония, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

" Моята партия, Движение за права и свободи, взе смелото решение да изиска бърза парламентарна процедура за повдигане незабавно на българското несъгласие на Северна Македония и отблокиране на интеграцията й в Европейски Съюз ", написа Илхан Кючюк минути откакто ръководителят на Движение за права и свободи разгласи значима вест за Френското предложение за Северна Македония.

" Внесохме предложение за решение на Народно събрание, което да утвърди предложение от френското председателство, план на преговорна рамка, за участието в Европейски Съюз на Северна Македония и Албания ", съобщи Карадайъ.

" Министрите, чиято оставка, доскоро приехме, не направиха нищо в тази тенденция. Те се пробваха да пречат на този развой като непрестанно в Брюксел приказваха едно, а в България - противоположното ", добави Карадайъ.

" Европейското бъдеще на страните от Балканите би трябвало да е безвъзвратен приоритет на България. По време на френското председателство в Европейски Съюз се доближи до първокласен нов стадий за страните от Западните Балкани. Затова и ние свършихме това належащо изискване, че да има импортирано предложение в Народно събрание, с цел да се произнесе ", изясни Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР