Благодарността е висша форма на смирение, духовен мир и баланс

...
Благодарността е висша форма на смирение, духовен мир и баланс
Коментари Харесай

Защо е важно да сме благодарни

Благодарността е висша форма на примирение, нравствен мир и баланс в живота.

Да сме признателни, значи да бъдем гостоприемни към това, което получаваме или към този момент имаме.

Благодарността би трябвало да се трансформира в непрекъснато наше положение на духа, с цел да бъдем същински щастливи хора. Тя съставлява още красива човешка страст, която има положително въздействие върху разнообразни аспекти от нашия живот. Присъствието ѝ в нашето всекидневие може да донесе само изгоди.

Ето за какво би трябвало да бъдем признателни:

Благодарността усъвършенства психическото здраве

Ако стартираме да благодарим по-често, то това сигурно ще ни помогне да понижим напрежението и депресията. Този акт ни предизвиква да се фокусираме върху позитивните аспекти на живота ни и да понижим отрицателните мисли. В резултат, ние се освобождаваме от признаци като стрес, тревога или меланхолия.

Благодарността ни дава по-висока работливост

Благодарността ни кара да бъдем по-мотивирани и отворени за нови благоприятни условия. Когато сме признателни, това може да ни предизвиква да реализираме повече и да се развиваме в личностен проект. Чувството за признателност може да ни подтикне към по-целенасочена и по-ефективна работа, както и към по-голяма отдаденост в персоналните връзки.

Благодарността ни дава по-стабилно физическо здраве

 Защо е значимо да сме признателни

Изследвания демонстрират, че хората, които постоянно показват признателност, имат по-добро физическо здраве. Това е по този начин, защото тези хора мислят за хубавите неща, които им се случват, и за които би трябвало да благодарят. Тази положителна конфигурация ги кара да се усещат по-спокойни, а от там и да имат по-добри индикатори на физическото си здраве. Това включва по-ниско кръвно налягане, по-добра имунна система и по-добър сън.

Благодарността възстановяване на персоналните взаимоотношения

За да имаме постоянни взаимоотношения с околните хора, първо би трябвало да сме признателни за тях. Благодарността може да насърчи по-здрави междуличностни връзки, защото оценяваме какви положителни хора имаме до себе си. Когато показваме признателност към другите, това им оказва помощ да се почувстват ценени и приети. В резултат, те ни отвръщат със същото и качеството на взаимоотношенията се усъвършенства.

Благодарността ни дава чувство за благополучие

Благодарността е взаимосвързана с чувството за благополучие. Когато сме признателни, усещаме се по-щастливи. Изпитваме наслада и задоволство от това, което имаме, вместо да се фокусираме върху това, което ни липсва. Това ни кара да оценяваме по-дълбокото хората до себе си, както и материалните облаги в живота си.

Благодарността укрепва духа

Благодарността се ръководи от нашите вътрешни инстинкти и духовно схващане. Когато сме по-благодарни, това повлиява позитивно върху положението на нашия дух. Затова и доста духовни практики и религиозни учения предизвикват благодарността като метод за изложение на самопризнание към Божеството и поддържане на духовната съгласуваност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР