Благодарение на разследването на белгийската Sky ECC (криптиран чат, който

...
Благодарение на разследването на белгийската Sky ECC (криптиран чат, който
Коментари Харесай

Разследване срещу криптирана мрежа доведе до арести в албанската полиция и прокуратура

Благодарение на следствието на белгийската Sky ECC (криптиран чат, който може да работи единствено със особено конфигурирани за задачата смарт телефони – бел. ред.) албанската полиция е арестувала 15 души, обвинени в разнообразни престъпни закононарушения, в това число трафик на опиати и ликвидиране, се показва в известие за медиите на албанската антикорупционна полиция, представено от белгийската новинарска организация Белга и Българска телеграфна агенция. Голяма част от закононарушенията са свързани с търговията с кокаин, написа фламандският вестник " Стандард ".

Сред задържаните са един прокурор и трима висши полицейски чиновници. Според локални вестници задържаният прокурор е уредил повдигането на обвинявания против избрани нарушители против възнаграждение. Твърди се, че един върховен полицейски чиновник е споделил с нарушителите информация за човек, който по-късно е щял да бъде погубен, а различен е оказал помощ на двама убийци да избягат.

Албанската преса се концентрира и върху ареста на прочут предприемач, за който се счита, че е поръчал най-малко едно ликвидиране. Според опозицията той има тесни връзки с албанския министър-председател Еди Рама. В известието за пресата антикорупционната полиция категорично благодари на белгийската, нидерландската и френската полиция.

Sky ECC е интернационална полицейска интервенция, кръстена на едноименната криптомрежа, която докара до хиляди арести по целия свят. През 2021 година полицията разкри незаконна информационна мрежа посредством разтрошаване на системата за криптирани известия Sky ECC. Престъпниците намерено разкривали всички свои покупко-продажби на съучастниците си, мислейки, че системата е неразбиваема.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР