Благодарение на достъпа до информация, който имаме, все повече хора

...
Благодарение на достъпа до информация, който имаме, все повече хора
Коментари Харесай

Тичането: преди или след силовите тренировки?

Благодарение на достъпа до информация, който имаме, от ден на ден хора съумяват да открият отговор на въпроса по какъв начин би трябвало да наподобява една подготвителна стратегия.

Така от ден на ден фенове на кардио упражненията съумяват да доближат до заключението, че в случай че желаят да видят резултати, би трябвало да вършат повече от това просто да тичат.

Комбинираните тренировки се оказват най-хубавата тактика по пътя към красивото и стройно тяло.

Въпреки неограничената информация, отговор на един въпрос по този начин и не беше даден дефинитивно: тичането преди или след силовите тренировки би трябвало да бъде?

Според последни изследвания редът не е от изключително значение. Важно е обаче да знаете какви са крайните цели, които желаете да постигнете.

Много хора, които обичат да тичат, нямат такива – те вършат джогинг просто за наслаждение или за здраве. Силовите тренировки обаче са значими – даже и да не задачите да увеличите мускулите си или да отслабнете.

Те подкрепят издръжливостта на мускулите ни, вършат краката ни по-силни, усъвършенстват гъвкавостта и цялостното чувство за баланс в тялото.

 Силови тренировки и бягане

Универсалният отговор е един в случай че желаете да изградите повече мускули, първо тичайте, след това правете силови тренировки.

Ако желаете да подобрите издръжливостта си, тичайте в края на тренировката си.

Причината е, че тялото ни по-лесно се приспособява към вида извършения в края на рутината ни. Обикновено силовите тренировки първоначално изчерпват насъбраната сила, правейки кардиото по-ефективно в горенето на мазнини.

Много фитнес инструктори обаче предлагат разбъркан метод. Така тялото ни няма да се приспособява изцяло към тренировките, знаейки каква е рутината, която го чака.

По този метод по едно и също време ще горите мазнини, ще трупате мускулна маса и ще подобрявате издръжливостта си.

Не бива да пренебрегвате и времето за отмора. Комбинираните тренировки са извънредно натоварващи за тялото, по тази причина не е целесъобразно да ги практикувате всекидневно.

Осигурете си най-малко 2-3 дни отмора в седмицата, изключително в случай че се упражнявате дълго и изтощително.

Лишаването от време за възобновяване няма да докара до по-бързи резултати. Напротив – рискувате да си навлечете физически контузии, които се лекуват с месеци. Това, а не пропуснатата подготовка, ще забави напредъка ви.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР