Благодарен съм на Алексис Ципрас за миграционния процес, защото ако

...
Благодарен съм на Алексис Ципрас за миграционния процес, защото ако
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Белград: Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията

„ Благодарен съм на Алексис Ципрас за миграционния развой, тъй като в случай че нещо може да потопи Балканите, това е мигрантският развой “ - това съобщи на конференция след Четистранната среща на върха в Белград българския министър председател Борисов.

Премиерите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и президентът на Сърбия Александър Вучич разискаха общите планове в сферите на превоза, инфраструктурата и енергетиката, развиването на икономическото съдействие, укрепването на районната непоклатимост и поддръжката за интеграцията на страните в района. Освен тях участват и спортните министри и ръководителите на футболни федерации, които се очакваше да обсъдят общата кандидатура за Световното състезание през 2030 година.

 © БТАБойко Борисов, министър-председател на България: Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията
Винаги стартирам с това, че няма по-добро място от Европейски Съюз и нашите срещи са в унисон с главната Европейска политика за развиване, разцвет и повишение на Брутния вътрешен артикул. Това сподели в Белград пред публицисти министър председателят Бойко Борисов.
Четирите страни като население и като Брутният вътрешен продукт не сме за подценяване и имаме голям капацитет да го развием точно с инфраструктурните планове.
За страдание напредъкът по тематиката по време на Австрийското председателство не е толкоз огромен, колкото ми се искаше, и се надявам Румъния да направи повече, уточни Борисов.

Нашият капацитет не е ориентиран към никой различен - подготвени сме да одобряваме в нашите инфраструктурни планове всеки, който изиска да се причисли. Европейски Съюз и светът имат потребност от позитивни образци за мир и съгласие и с дипломация и търпелив звук да се вземат решение проблемите. Вчера пуснахме поръчка за газови тръби и за газовия хъб " Балкан ", работим за връзка за полутечен газ от Гърция, а в Черно море не престават изследванията за природен газ. Надявам се и в газовите връзки да бъдем в един тим..  © БТААлексанър Вучич, президент на Сърбия: Трябва да продължи интеграцията на Сърбия и другите страни от района в Европейски Съюз
Сръбският президент съобщи, че на срещата е била разисквана обстановката към газовите доставки на Балканите.
Благодаря и на премиера Алексис Ципрас за поддръжката, която неговата страна дава на Сърбия. Трябва да продължи интеграцията на Сърбия и другите страни от района в Европейски Съюз - това ще докара и до възстановяване на инфраструктурната съгласуваност на Балканите.
Той добави, че идната среща на високо ниво на четирите страни ще бъде в Румъния.
Много държим на околните отношение сред четирите страни - разговаряхме и за завършването на сектори от транспортните коридори на Балканите.  © БТАВиорика Дънчила, министър-председател на Румъния: По време на румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз Букурещ ще продължи да спомага и за европейския път на Западните Балкани
Днес обсъдихме значими тематики в региона на комерсиалните връзки, развиването на инфраструктурата, енергетиката, туризма и спорта. Искаме да подобрим връзките в района, съобщи румънският министър председател Виорика Дънчила.

Румъния ще продължи да спомага за европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Говорихме си за европейската сигурност, кохезионнната политика и за общата политика за миграция и леговище.
Румънският президент съобщи, че са разисквани целите на румънското председателство на Съвета на Европейския съюз и че е направила резюме на дневния му ред, който е бил подсилен от четирите страни.

 © БТААлексис Ципрас, министър-председател на Гърция: Българското председателство даде опция за връщане на тематиката за Западните Балкани в Европейския съюз
Балканите може да са мост за непоклатимост освен за района, сподели образецът на Гърция Алексис Ципрас. Той съобщи, че Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е дало опция за връщане на тематиката за Западните Балкани в Европейския съюз и изрази вяра, че Румъния ще продължи да се занимава с нея, оповестява
Ние се концентрираме върху икономическия разцвет който минава през разширение на Европейския съюз. Надяваме се Румъния да поеме щафетата по тази тематика.
Той посочи, че Гърция ще продължи да поддържа балканските инфраструктурни планове. По думите му, желанието на четирите страни да аплайват за домакинстването на Мондиал 2030 има специфична символика.
 Започна Четиристранната среща на върха в Белград с присъединяване на премиера Борисов Започна Четиристранната среща на върха в Белград с присъединяване на премиера Борисов
Четиристранна среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия в Белград: министър председателят Бойко Борисов дружно с Алексис Ципрас, Виорика Дън...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР