BlackBerry анонсира нова услуга на име Jarvis, която трябва да

...
BlackBerry анонсира нова услуга на име Jarvis, която трябва да
Коментари Харесай

BlackBerry обяви Jarvis - услуга за оправяне на уязвимости в автомобилен софтуер

BlackBerry анонсира нова услуга на име Jarvis , която би трябвало да оказва помощ на автопроизводителите да тестват кода, който качват в колите си, за пробойни в сигурността.

Jarvis употребява техника, наречена „статичен анализ“, с цел да открива бъгове в софтуера. Целта е те да бъдат разпознати преди да се окажат разполагаем на хакерите, които посредством тях да застрашат колата и пасажерите ѝ.

Подобна услуга е извънредно значима имайки поради, че колите през днешния ден стават все по-свързани и самостоятелни. За да бъде безвредна, актуалната кола би трябвало да има безукорен програмен продукт, с цел да не разреши на хакерите да поемат надзор върху функционалностите ѝ.

Това е следващата стъпка в новата тактика на BlackBerry да се разграничи от смарт телефон бизнеса. Канадците имат опит в автомобилния бизнес, откакто през 2010 година купиха QNX Software Systems . В резултат, Unix-овидната операционна система QNX стартира да се употребява в авто програмен продукт, както и в умни домашни уреди.

Jarvis ще се предлага по модела software-as-a-service и ще се заплаща съгласно размера код, който клиентите желаят да сканират.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР