БКП, която години наред е секция на Коминтерна и на

...
БКП, която години наред е секция на Коминтерна и на
Коментари Харесай

От все сърце благодарим на др. Сталин, който със своята прозорливост разкри англо-американския агент Трайчо Костов

БКП, която години наред е секция на Коминтерна и на процедура извършва заповедите на Кремъл, е възпитано възприятието на безпрекословна честност към руските диктатори.

За това свидетелстват редица документи, само че едни от най-отвратителните свидетелства на сляпото послушание на Москва, е случая с вицепремиера и член на Централен комитет на Българска комунистическа партия Трайчо Костов, който през 1949 година, погубен по заповед на руския деспот Сталин.

разгласява онлайн един от многото документи, непокътнати в архивите на Държавна сигурност, които разкриват склонността към изменничество и доносничество в редиците на българските комунисти и то на най-високо равнище.

Документът съставлява „ удостоверение “ на Антон Югов, подписано 3 ноември 1949 година, когато той е член на Политбюро и министър на вътрешните работи.

В него Югов „ разкрива “ виновността на Трайчо Костов, който съгласно „ разкритията “ през 1943 година заел позиция в ущърб на партията, в писмо от пандиза в Плевен, където излежавал присъда.

Целта на доноса е Костов да бъде изобличен като непознат сътрудник, вредил на компартията и да бъде наказан, както и става.

Интересното е, че в първите няколко месеца след 9 септември 1944 година отпред на аления гнет е точно Трайчо Костов, който е проводник на московската политика за унищожаването на българския политически, боен и интелектуален хайлайф.

За склонността към подмазвачеството на българските комунисти към руските си господари е възхваляването на Сталин от страна на Югов, който го хвали и величае по следния метод: „ Ние от все сърце благодарим на други Сталин, който със своята дълбока болшевишка, сталинска проницателност, разкри бандата на Тито-Ранкович, разкри англо-американския разузнавач и сътрудник Тр. Костов “.

По подигравка през 1962 година Югов става поредна жертва в компартията, когато е отхвърлен от всички постове и изпада в недружелюбност, откакто е посочен персонално от Тодор Живков като „ основоположник на извращенията “ в партията, имайки поради терора след 9 септември 1944 година

Документът е включен в сборника „ Държавна сигурност и „ врага с партиен билет ” 1944-1991 ”, издание на Комисията по досиетата, 2017 година

 ds-ugov-stalin_001.jpg

 ds-ugov-stalin_002.jpg

 ds-ugov-stalin_003.jpg

 ds-ugov-stalin_004.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР