БК Черно море е платил задълженията към бившия състезател на

...
БК Черно море е платил задълженията към бившия състезател на
Коментари Харесай

Черно море изчисти задълженията си

БК Черно море е платил отговорностите към някогашния играч на Черно море Порт Варна Александър Андреевич, заяви наставникът на варненския отбор Дарин Великов. Задълженията са в размер на 25 000 евро. Великов обаче изрази учудването си по какъв начин от ФИБА Европа от една страна признават идентичността на Черно море Тича, а от друга го принуждава да заплати 25 000 евро за Андреевич, който е носил екипа на Черно море порт Варна.

" Спортното право няма нищо общо с правото в другите сфери ", разяснява Великов. Според решението ние сме нов клуб, имаме си своята еднаквост, само че ще би трябвало да платим отговорностите към Андреевич, сподели експертът. Според него това са две взаимно изключващи се неща.

" ФИБА Европа ни признава, че сме нов клуб, че повече никой не може да завежда каузи против нас, само че всичко това може да се случи единствено при изискване, че заплатим на Андреевич. Ние се съобразихме с това решение, защото нямаше различен късмет, с цел да имаме този тим, за който сме положили доста старания. Така че обстоятелствата са такива. Платихме на Андреевич 25 000 и в същото време сме нов клуб ", сподели още Великов. Той сподели, че сега всичките на клуба са в юридическия отдел на ФИБА Европа.

" Имаме съглашение с играча, той е получил отговорностите и няма към този момент никакви искания към клуба ", изясни Великов. Той добави, че възбраната Черно море Тича да картотекира нови състезатели е паднала. В отговор на въпрос ще апелира ли решението клубът Великов сподели, че ще бъде обжалвано, само че това става в други инстанции. Клубът ще апелира и за пропуснати изгоди.

Специалистът сподели още, че новите попълнения няма по какъв начин да са подготвени на 100 % за идния мач с Академик Бултекс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР