Бизнесменът Стефан Василев, който е един от най-крупните млекопроизводители у

...
Бизнесменът Стефан Василев, който е един от най-крупните млекопроизводители у
Коментари Харесай

Собственик на мандрата в Елена задържан за данъчни престъпления

Бизнесменът Стефан Василев, който е един от най-крупните млекопроизводители у нас, съучастник в “Би Си Си Хандел” ООД и съсобственик на млекопреработвателното дружество в Елена, е бил задържан преди седмица, научи “Труд”.

Той бил арестуван при огромна специоперация с близо 50 чиновници на на Групово дело БОП и под управлението на Специализираната прокуратура. В мандрата в балканското градче, в офиса му, както и в парцела му в Арбанаси са правени претърсвания и изземвания поради данни за осъществени данъчни закононарушения.

До момента няма публична информация от институциите по случая. Говори се обаче, че 52-годишният Стефан Василев е с непрекъсната мярка в арест в София. В сряда мярката му за неотклонение ще се гледа на апелативна инстанция.

Репортер на “Труд” потърси за коментар съдружничката му Емилия Славова, която съобщи сбито: “Нищо няма да коментирам”.

Справка в Търговския указател сподели, че има запори от банки върху дружествени дялове. Най-големият запор обаче е от Национална агенция за приходите и е за над 2 млн.лева. Наскоро през май са били осъществени прехвърляния на дружествени дялове на трети лица.

Търновци, които добре познават маститият предприемач описват, че той има още мандри в Русе, в Омургат, както и съдружничество в сходна активност в Македония. В Омуртаг държи огромно ловно стопанство. В еленското село Тодювци има огромна конна база, рибарници, стопанство с дивеч. Във Велико Търново държи частна поликлиника с над 10 кабинета с съвременни скенери и друга инсталация. Наскоро е взел хотел “Ивайло” до стадиона в остарялата столица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР