Бизнесменът от Добрич Антон Проданов бе задържан днес при акция

...
Бизнесменът от Добрич Антон Проданов бе задържан днес при акция
Коментари Харесай

Иван Гешев: Три престъпни групировки са в противоборство в Добрич

Бизнесменът от Добрич Антон Проданов бе арестуван през днешния ден при акция на Спецпрокуратурата. Повдигнато му е обвиняване за управление на проведена незаконна група за данъчни закононарушения - отбягване установяването и заплащането на Данък добавена стойност. Това съобщи в Добрич зам.-главният прокурор Иван Гешев. Разследвани са още трима души като причинители на данъчни закононарушения. 

" Специализираната прокуратура, дружно с полицията и ДАНС е провела следствие по досъдебно произвеждане от началото на тази година. Действия през днешния ден са осъществени в София и Варна, само че главно в Добрич. Обиски са направени на 12 адреса  - домове, офиси и други Разпитват се очевидци, инспекциите текат и сега ", сподели Гешев.

Днес или на следващия ден ще бъдат повдигнати обвинявания и на другите трима от групата. По думите на Гешев, по първични данни вредата от тези данъчни закононарушения е за към 300 000 лв.. Предполага се обаче, че след правене на съответните експертизи тя ще нарасне значително, добави зам-главният прокурор.

" Лицето, което управлява групата - Антон Проданов, е емблематично за Добрич, осъждано е за данъчни закононарушения . Проданов има сериозен бизнес и в София, ръководи търговски сдружения и заведения, парадира с политически връзки ", съобщи Гешев.-->

Проданов е главният очевидец по делото за тъй наречените Суджукгейт, за което е упрекнат някогашният народен представител от Добрич Живко Мартинов. Иван Гешев сподели обаче, че няма връзка сред настоящето следствие и Суджукгейт. 

Той акцентира, че в града работят три незаконни групировки, които са в противоборство между тях, а локалната прокуратура не е задоволително дейна и следи до някаква степен безучастно дейностите на групировките.

" В случай на събиране на спомагателни доказателства, кръгът на участниците в незаконната група може да бъде уголемен ", уточни още Иван Гешев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР