Бизнесдамата от Враца Витка Младенова и доцентът от Нов български

...
Бизнесдамата от Враца Витка Младенова и доцентът от Нов български
Коментари Харесай

Витка Младенова и доц. Начев направиха Коледата възможна за дете с увреждания и бедстващите му близки във Враца /снимки/

Бизнесдамата от Враца Витка Младенова и доцентът от Нов български университет Иван Начев направиха Коледата допустима за Тихомир Ангелов, който е диагностициран с 80% увреждания и неговата майка Мирослава, която е обрекла живота си в грижи за него. Благодетелите направиха своите дарения, откакто научиха за нещастието на фамилията от обява в уеб страницата „ Следвай ме”.
Жената не работи, тъй като 18- годишният й наследник не може да се грижи за себе си. Момчето посещава приблизително учебно заведение от тази образователна година като независим възпитаник благодарение на ресурсен преподавател и с майка си като компаньон. Отложеният за разглеждане Закон за обществените услуги лишава хиляди родители и близки на тежко заболели от по този начин нужните средства за положените за тях грижи, като в някои случаи като този на Тихомир обрича фамилиите на периодическа оскъдност.
“Българска Коледа”, друга от емблематичната към този момент, само че за небогати и нуждаещи се, през декември сътвориха десетки хиляди положителни и милосърдни хора, извършващи трогателни жестове на състрадание. Уважаваната във Враца собственичка на магазин „ Авторай “ в кв. 72 и База за втора употреба-авточасти Витка Младенова подари за Тихомир, майка му и болната му баба пакети с дарове, 150 лева и електрическо влакче, за каквото детето е помолило “ Дядо Коледа”. Осемнадесетгодишният юноша е с мислене на десетгодишен и това било съкровената му фантазия. То получи подарък наред с децата от неделните учебни заведения и от врачанския митрополит Григорий. Воден от майка си, той не пропуща богослуженията и с помощта на честото причастяване здравословното му положение очевидно се усъвършенства. Витка Младенов, която близо 20 години има служащ с сходно увреждане и работата е единственият фактор да се усеща социализиран и обгрижван, от десетилетия е филантроп за издаване на църковна, историческа и художествена литература.
Тя е донор и на учебни заведения, храмове и се включва в разнообразни общополезни дела. Наскоро Младенова зарадва и децата от Помощното учебно заведение в Роман. Тя подари лодка от дърво и гребла, чиято направа е поръчана особено и е правена в продължение на няколко месеца. Предвижда се преподавателят по физкултура и спорт Огнян Христов да образова момчета да гребат, с цел да могат през пролетта да возят с нея по река Искър децата в неравностойно състояние.
Доцент д- р Иван Начев, който е началник на департамента за политически науки в Нов български университет, изпрати на фамилията 200 лева в навечерието на празниците и по този начин върна вярата в сърцата на Тихомир, майка му и неотдавна изписаната от болничното заведение баба, която с огромна безрезервност се грижи за внука си.
Каненият постоянно за политически мнения в ТВ излъчвания учител даже изрази подготвеност да пристигна във Враца персонално да подари средства за бедстващото семейство и да донесе подарък на болното момче.
Със скромна сума, само че от сърце, оказа помощ и хаджи Пламен Пенев.
”На Коледа стават чудеса за всички, само че упованието в Божията помощ прави такива всекидневно”, със сълзи в очите изрече своята признателност за стореното положително разчувстваната Мирослава.
Тихомир пък не можеше да си откри място от наслада и с безпределно огромно благополучие в очите си пожела да бъде по-здрав през идната година, както и да има другари в учебно заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР