Бизнесът все повече забелязва ползите от създаването на кратко видео

...
Бизнесът все повече забелязва ползите от създаването на кратко видео
Коментари Харесай

Анкетирайте, анонсирайте, акцентирайте!

Бизнесът от ден на ден вижда изгодите от основаването на малко видео наличие, било то просто за развлечение, или пък за реализиране на авансово заложени резултати. И в двата случая Инстаграм Историите (Instagram Stories) са от изгода. Този инструмент на обществената мрежа непрекъснато се усъвършенства и дава от ден на ден благоприятни условия на елементарния консуматор, само че и на бизнес профилите.

Започнете да добавяте и Инстаграм Истории в акаунта си – има доста какво да се направи!

Топ 4 на най-хубавите Инстаграм принадлежности

Линкове

Всеки Инстаграм бизнес акаунт с над 10 хиляди почитатели може да прибавя линкове и не е изненада, че фирмите се възползват от това свое преимущество – то тотално трансформира разпоредбите, тъй като с доста дребни старания обезпечава спомагателен трафик към уеб страницата или влога ви.

Акценти

Инстаграм историите, изчезващи 24 часа след издание, могат да се групират в папки, за които е отредено особено място в профила, известни още като „ Акценти “. Този инструмент бе прибавен през декември 2017-а и разрешава историите да „ живеят “ по-дълго от едно денонощие, а точно до момента в който не ги изтриете сами.

С тази алтернатива можете да изберете кое наличие желаете потребителите да видят първо, когато посетят бизнес профила ви.

Локации и хаштагове

Тези два инструмента могат да участват и в историите ви, под формата на специфични стикери. Тези функционалности са потребни, когато става дума за това хората да взаимодействат с акаунта ви.

Стикери и GIF-ове

Добавете стикер с анкета, слайдъри с емотикони, въпроси, шопинг стикери или таймер с назад преброяване до обещано значимо за марката ви събитие. Ако ги употребявате вярно, ще увеличите количеството ангажираност на потребителите.

Как да накарате Инстаграм Историите да работят за вас?

Организирайте бързи понижения и томболи за почитателите

Естеството на този инструмент разрешава да организирате лимитирани във времето събития за последоватлеите, като да вземем за пример томболи, игри и понижения на определени продукти.

Анонсирайте нещо

Ако имате нов артикул, пост в блога, план или нещо друго, с което бихте желали да се похвалите, публикувайте негови фотоси в историята си. Не пропускайте още един метод да достигнете до аудиторията си, без да ви коства доста старания или средства.

Анкети и въпроси

Анкетите изискват единствено един клик от страна на потребителя и посредством тях можете да получите потребна противоположна връзка за създаването на продуктите или услугите си. Направете ги по-забележителни, като регулирате цветовете и добавите GIF-ове.

Въпросите също са ангажиращи и разрешават по-дълъг отговор, за разлика от анкетите. По този метод потребителят може да ви попита нещо и да изкаже мнението си за вас.

GIF-ове

В богатата база от анимирани изображения, така наречен GIF-ове, сигурно ще откриете нещо уместно и за вашия бранд. Хубавото е, че Instagram направи налична нова алтернатива, с която към този момент цялата ви история може да съставлява GIF, вместо да добавяте подобен единствено върху фотографията си.

В умозаключение Инстаграм Историите би трябвало да са композиция от тактика, неизменност и развлечение. Да, да дадете на хората концепция за това кой е зад марката може да ви помогне да изградите по-топли връзки с тях. Независимо какво ще изберете, помнете към кой отправяте тези истории, тъй че да сте сигурни, че ще дават отговор на неговите упования.

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР