Бизнесът все повече забелязва ползите от създаването на кратко видео

Бизнесът все повече забелязва ползите от създаването на кратко видео ...

Анкетирайте, анонсирайте, акцентирайте!.


Бизнесът все повече забелязва ползите от създаването на кратко видео съдържание, било то просто за забавление, или пък с цел постигане на предварително зададени резултати. И в двата случая Инстаграм Историите (Instagram Stories) са от полза. Този инструмент на социалната мрежа постоянно се усъвършенства и предоставя все повече възможности на обикновения потребител, но и на бизнес профилите.

Започнете да добавяте и Инстаграм Истории в акаунта си – има много какво да се направи!

Топ 4 на най-добрите Инстаграм инструменти

Линкове

Всеки Инстаграм бизнес акаунт с над 10 хил. последователи може да добавя линкове и не е изненада, че компаниите се възползват от това свое предимство – то тотално променя правилата, защото с много малки усилия осигурява допълнителен трафик към уебсайта или влога ви.

Акценти

Инстаграм историите, изчезващи 24 часа след публикуване, могат да се групират в папки, за които е отредено специално място в профила, известни още като „Акценти“. Този инструмент бе добавен през декември 2017-а и позволява историите да „живеят“ по-дълго от едно денонощие, а именно докато не ги изтриете сами.

С тази опция можете да изберете кое съдържание искате потребителите да видят първо, когато посетят бизнес профила ви.

Локации и хаштагове

Тези два инструмента могат да присъстват и в историите ви, под формата на специални стикери. Тези функционалности са полезни, когато става дума за това хората да взаимодействат с акаунта ви.

Стикери и GIF-ове

Добавете стикер с анкета, слайдъри с емотикони, въпроси, шопинг стикери или таймер с обратно броене до дадено важно за бранда ви събитие. Ако ги използвате правилно, ще увеличите количеството ангажираност на потребителите.

Как да накарате Инстаграм Историите да работят за вас?

Организирайте бързи намаления и томболи за последователите

Естеството на този инструмент позволява да организирате ограничени във времето събития за последоватлеите, като например томболи, игри и намаления на избрани артикули.

Анонсирайте нещо

Ако имате нов продукт, пост в блога, проект или нещо друго, с което бихте искали да се похвалите, публикувайте негови снимки в историята си. Не пропускайте още един начин да достигнете до аудиторията си, без да ви коства много усилия или средства.

Анкети и въпроси

Анкетите изискват само един клик от страна на потребителя и чрез тях можете да получите полезна обратна връзка за разработката на продуктите или услугите си. Направете ги по-забележителни, като регулирате цветовете и добавите GIF-ове.

Въпросите също са ангажиращи и позволяват по-дълъг отговор, за разлика от анкетите. По този начин потребителят може да ви попита нещо и да изкаже мнението си за вас.

GIF-ове

В богатата база от анимирани изображения, т.нар. GIF-ове, със сигурност ще откриете нещо подходящо и за вашия бранд. Хубавото е, че Instagram направи достъпна нова опция, с която вече цялата ви история може да представлява GIF, вместо да добавяте такъв само върху снимката си.

В заключение Инстаграм Историите трябва да са комбинация от стратегия, постоянство и забавление. Да, да дадете на хората идея за това кой е зад бранда може да ви помогне да изградите по-топли отношения с тях. Независимо какво ще изберете, помнете към кой отправяте тези истории, така че да сте сигурни, че ще отговарят на неговите очаквания.

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска

Източник: manager.bg