Бизнесът в Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са

...
Бизнесът в Гърция очаква много силен туристически сезон. Сключени са
Коментари Харесай

Светът се стича в Гърция. Какви рекорди очакват в страната?

Бизнесът в Гърция чака доста мощен туристически сезон. Сключени са контракти за рекорден брой круизни кораби. Изключително обнадеждаващи са резервациите за круизен туризъм, като Гърция се трансформира в топдестинация за тази година, съобщи министър Василис Кикилиас, представен от БНР.

Очаква се годината да бъде рекордна. Интересът към Солун да вземем за пример се е нараснал с 300%, като първият круизен транспортен съд с американски туристи към този момент дебаркира на пристанището.

Гръцките острови притеглят толкоз огромен интерес, че на Миконос и Санторини се постанова да бъде контролиран броят на идващите кораби. Има дни, в които е невероятно да се обслужат всички туристи, които се намират на двата острова. В употреба са и нови пристанища.

Родос и Корфу също изискват някаква регулярност на круизните кораби.

Милионите туристи тази година ще имат опция да опитат и от цитрусови плодове, създадени в Пелопонес. Фермерите там трансформираха палитрата на отглежданите култури, като се оказа, че климатът и почвата са подобаващи за манго, ананас и авокадо. Местните фермери работят по европейска стратегия, като даже към този момент са подписани първите контракти за експорт на търсените цитруси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР