Бизнесът тръгна по домовете да търси работна ръка Нямате кадри,

...
Бизнесът тръгна по домовете да търси работна ръка Нямате кадри,
Коментари Харесай

Търсят се кадри за цели производства

Бизнесът потегли по домовете да търси работна ръка Нямате фрагменти, тъй като не давате заплати

Бизнесът в общината не съумява да се пребори с перманентната липса на работна ръка. Ако се съди по оповестените свободни места в Бюрото по труда, цели произвеждане са без фрагменти, търсят се по 10-20 служащи вкупом.

Традиционно, към този момент години наред липсват заварчици, защото нито една от професионалните гимназии в Хасково и района, не приготвя такива. В същото време единствено в града има най-малко 4 машиностроителни предприятия, които са в непрестанен дефицит на фрагменти. В момента са оповестени места за близо 25 заварчици, като 20 от тях са от една компания.

Търсят служащи за текстилната индустрия. Набират се 20 оператори за шиене на дрехи и още толкоз за изпридане на синтетични нишки. Както писахме преди време, турска компания се принуди да разлепя разгласи за работа по жилищни здания, с вярата да откри служащи. Явно този ход не е съумял.

Фирма е оповестила потребността от 20 монтажници на кабели. Търсят се още служащи в строителството, общи служащи и доста други.

Работна ръка няма. Причината е, че способните са заети или в чужбина. Без работа са най-вече хора без обучение, опит и трудови привички.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР