Бизнесът се противопостави на природозащитниците в обща позиция на четирите

...
Бизнесът се противопостави на природозащитниците в обща позиция на четирите
Коментари Харесай

Бизнесът: Шепа природозащитници спират всяка инвестиция и убиват икономиката

Бизнесът се опълчи на природозащитниците в обща позиция на четирите национално показани работодателски организации – КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП. В нея се показва, че "в последните десетина години е налице явен дисбаланс на ползите на всички участници, който от вреден стартира да се трансформира в смъртоносен за стопанската система ". Според работодателските организации "шепа природозащитници " получили несъразмерно на значимостта им въздействие, а те в името на неразбираемите си ползи спирали всяко по-значимо капиталово желание.

Те са подготвени да спрат, и понастоящем сполучливо го вършат, капиталови планове за стотици милиони, които биха довели до сериозен стопански напредък и последователно излизане на България от категорията "най-бедна страна в Европа ". Спира се транспортна инфраструктура, стопира се рудодобив, стопира се градежът на спортни-технически уреди. Всичко това се прави при очевидни престъпления, внушения, дезинформация и манипулиране на публичното мнение, показват работодателските организации.

Те са на мнение, че към този момент не става дума единствено за ски, втори въжен превоз, зимен туризъм, а за стопанската система на България като цяло. Според тях на рекет са подложени браншове като металургия, минно-геоложко дело, строителство, превоз, туризъм (летен и зимен), което се трансформира в систематичен риск за страната ни и нас самите.

"Не може референдуми като този в Трън или в добруджанската община Генерал Тошево да вземат решение ориста на стопанската система на България. Тук е мястото да се обърнем към тези политици, които се пробват да се качат на гребена на референдумите, че това е игра с огъня. Двойният стандарт не е решение - в случай че Трън е правилно решение, то на следващия ден в Банско ще има не два, а дванадесет, а за какво не и двадесет нови лифта ", допълват представителите на бизнеса.

Организациите се обръщат към държавните институции с няколко претенции:

Да продължат законодателната политика против „ зеления рекет “, сполучливо стартирана с измененията в Закона за околната среда, като едноинстанционното обжалване на Оценка на въздействието върху околната среда обхване освен обектите от национално значение, само че и вложенията клас „ А “ и обектите от първостепенно общинско значение;

Да продължат вложенията в ски туризма и в построяването на втори въжен превоз в Банско в духа на решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 г.;

Да се отпушат „ белите дробове “ на Витоша и да й се даде въздух, като за задачата бъде незабавно признат новият проект за ръководство на естествен парк "Витоша “;

Да изготвят и приложат в законодателен порядък ясни, точни, измерими и проверими критерии за представителност на екологичните организации - такива, каквито законът е наложил за представителността на организациите на българските работодатели и на организациите на служащите и чиновниците.

Нека да сложим спазването на закона над всичко - по този начин, както е в Европейския съюз, който имаме достойнството да председателстваме сега, показват в умозаключение КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР