Бизнесът се обяви против идеята най-евтиният газ, който държавният оператор

...
Бизнесът се обяви против идеята най-евтиният газ, който държавният оператор
Коментари Харесай

Бизнесът е против топлофикациите да получават евтиния газ

Бизнесът се разгласи срещу концепцията най-евтиният газ, който държавният оператор „ Булгаргаз “ набира, да отива към топлофикациите в страната. Това излиза наяве от позиция на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), изпратена до няколко отраслови министри от служебния кабинет и до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). От писмото излиза наяве, че кабинетът готви точно такива ремонти в наредбата за контролиране на цените на природния газ.

Според четирите национално показани работодателски организации сходни промени ще покачат голословно цената за промишлеността и ще доведат до голям брой банкрути.

Предвидените промени в Наредба №2 за контролиране цените на природния газ плануват газът, закупуван от „ Булгаргаз “ на най-ниска цена, да бъде запазен за потребителите на контролирания пазар – топлофикационните сдружения. Това е директна поръчка за кръстосано субсидиране и ще увеличи голословно цената за промишлеността, настояват от бизнеса.

Работодателите изрично възразяват против сходна политика, изключително във времена на енергийна рецесия и несигурни доставки.

Бизнесът предизвестява, че резултатът от сходно деяние ще бъдат нараснали индустриални разноски и генериране на спомагателна инфлация, загуба на работни места и на конкурентоспособност. АОБР припомня, че бизнесът е постоянен длъжник за доставките към него, до момента в който топлофикациите са измежду главните му длъжници и най-много – „ Топлофикация София “.

Асоциацията акцентира, че всички планове за смяна на пазарния модел да бъде обсъждан със заинтригуваните страни, защото в противоположен случай,

неизбежно ще се стигне до всеобщи митинги “.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР