Бизнесът с мрежови услуги на британския телеком BT може да

...
Бизнесът с мрежови услуги на британския телеком BT може да
Коментари Харесай

BT трудно ще запази договорите си в ЕС след Brexit

Бизнесът с мрежови услуги на английския телеком BT може да се сблъска със съществени проблеми и да не резервира огромна част от договорите в Европейския съюз на стойност над 150 милиона лири, откакто Англия напусне общността на 29 март.

Според обява в английския вестник The Guardian, който първи разгласява новината, на неотдавнашна среща при затворена врата сред публични представители на Европейски Съюз и евродепутати са обсъждали опцията след Brexit Европейски Съюз да преразгледа всички контракти с английски компании, покриващи чувствителни области като телекомуникационните услуги да вземем за пример.

Минути след срещата сред генералния секретар на Европейския парламент Клаус Веле и работната група от евродепутати, разглеждащи подготовката за Brexit, е изтекла информация за техните полемики. Те са коментирали, че след 29 март Европейски Съюз няма да може да „ подписва контракти “ с компании от Обединеното кралство, нещо, което се отнася и за съществуващите предложения за присъединяване в тръжни процедури.

Веле се е съгласил, че чувствителни външни услуги, предоставяни на Европейски Съюз от компании, основани в Обединеното кралство, ще би трябвало да бъдат „ деликатно оценени “. Той е отбелязал още, че в случай че Англия напусне Европейски Съюз без договорка, без „ ползите” от 21-месечния временен интервал, включен в съглашението на премиера Тереза, рискът от отменяне на контракти като тези с BT е доста огромен.



Сред договорите на BT са договорка за 49 милиона лири с Европарламента и два други контракта на стойност 24 милиона лири за даване на облачни услуги на 52 европейски институции.

BT е коментирал пред в. Guardian, че телекомът има вяра, че ще успее да резервира съществуващите си контракти в Европейски Съюз, само че продължава да следи обстановката като част от своите проекти за Brexit.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР