Бизнесът не може без науката и науката не може без

...
Бизнесът не може без науката и науката не може без
Коментари Харесай

Тракийски университет и Вила „Юстина“ стартират съвместен проект


„ Бизнесът не може без науката и науката не може без бизнеса “, безапелационни са ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доцент доктор Добри Ярков и притежателят на Вила „ Юстина “ и „ Томика Метал – АД “ Милко Цветков.

Работна среща постави основите на едно бъдещо съдействие на Тракийски университет и Вила „ Юстина “ и Томика Метал.

Вила „ Юстина “ е бижуто на с. Устина, ситуирано в полите на Родопите, наоколо до гр. Пловдив. Тя разполага  с една от най-модерните козевъдни ферми за френската порода Бойер, хиляди декари лозови масиви, винарна, рибовъдно стопанство, свързани взаимно по най-съвременния метод с енергоефективност и функционалност. На тяхна територия студенти от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултет реализират на практика образования.

Бизнесмените демонстрираха интерес към новата порода говеда Галуей на Учебно-опитното стопанство. Стадо Галуей към този момент ще има и в земите на вила „ Юстина “.

Те от своя страна ще дават безплатно плана си за козевъдната плантация на Университета и в стопанството на висшето учебно заведение ще стартира развъждане и размножаване на стадо Бойер, чието месо е едно от най-предпочитаните в изисканите кухни в Америка и Западна Европа, а килограмът му варира към 60 $.

Доц. Ярков и Милко Цветков дефинираха срещата като извънредно ползотворна и отваряща нови хоризонти пред просвета и бизнеса, които непроменяемо би трябвало да вървят ръка за ръка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР