Бизнесът на германската банка в Испания е много по-малък, отколкото

...
Бизнесът на германската банка в Испания е много по-малък, отколкото
Коментари Харесай

Deutsche Bank продава част от бизнеса си в Испания

Бизнесът на немската банка в Испания е доста по-малък, в сравнение с водачите в страната, измежду които са Cixabank, Bankia, Sabadell и Unicaja.

Още по тематиката
До момента българският управител ръководеше активността на немската финансова група в Украйна

Тяхното ръководство е уязвило цялостния имидж на банката и би трябвало бъде поета групова отговорност, считат от най-голямата банка

Банката към този момент няма незабавна потребност от набиране на средства, само че сходна договорка ще е стратегически вярна заради огромната конкуренция.Германската Deutsche Bank е почнала процеса по продажбата на звеното си за ритейл банкиране в Испания, написа The Corner. Банката чака да получи първите предложения до 18 юли. Тя разполага с над 700 хиляди клиенти в Испания, главно в персонално и частно банкиране. Германската банка има мрежа от 230 клона и 2300 чиновници в страната, както и активи за 16 милиарда евро. Останалите звена на банката, наред с бизнеса в Португалия, няма да бъдат включени в интервенцията. Все още не се знае към каква цена се стреми Deutsche Bank, само че първичното предпочитание беше банката да събере 2 милиарда евро от продажбата. " Тази цена не е настояща все още, тъй като смятахме, че става дума и за останалите звена на банката, в това число и португалския бизнес ", пишат анализаторите на Bankinter.

Техните първични калкулации демонстрират, че Deutsche Bank може да вземе сред 545 и 750 млн. евро. Те са на мнение, че банката няма незабавна потребност от продажба на активи. Компанията подвигна капитала си с 8 милиарда евро през април и сега коефициентът за финансова адекватност CET 1 (common equity tier) е 14.1%, надалеч по-добър, в сравнение с преди повдигането на капитала, когато беше 11.9%.

Стратегическа продажба

Испания става все по-негостоприемна

Още неприятни новини
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР