Бизнесът може да бъде сила за добро, „Асарел-Медет” е един

...
Бизнесът може да бъде сила за добро, „Асарел-Медет” е един
Коментари Харесай

Модерна болница, спортна зала и фестивали промениха Панагюрище

Бизнесът може да бъде мощ за положително, „ Асарел-Медет” е един от водещите образци за това у нас, споделя Огнян Траянов Над половината от гостите идват в града поради културно-историческия туризъм
За актуалния човек работата е на едно от първите места при избор на място за живеене. Но не е единственият фактор. Хората желаят добра градска среда, качествени и налични услуги. А с цел да е чист, спретнат и благоустроен един град, то някой би трябвало да заплати за това. В момента най-развитите общини у нас са тези, където има огромна промишленост и обществено виновни компании, демонстрират анализите на икономистите. А Панагюрище си има „ Асарел-Медет”, с помощта на която градът е е видоизменен.
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Второто възобновление на Панагюрище
Докато все по-често сме очевидци на затварянето на общински лечебни заведения поради липса на пари и експерти, средногорският град има едно от най-хубавите здравни заведения в България – „ Уни Хоспитал”. Проектът е осъществен с публично-частно партньорство сред общината, минно-добивната компания и лекарите от остарялата общинска болница. „ Асарел-Медет” е вложила 120 млн. лв. за реорганизация на остарялото здравно заведение, както и за оборудването с най-голям клас апарати – да вземем за пример пет скенера за 5 милиона лв., който е на международно равнище и най-хубавият у нас.

Но с цел да се завърнат и да останат младежите в града, са нужни и развлечения. Новата спортна зала „ Арена Асарел” дава опция освен за тренировки на деца, възпитаници и хората от града, само че и за провеждането на спортни събития на международно равнище. Такъв да вземем за пример е шампионатът по тенис на маса, който обичайно се организира в средата на август. Залата се трансформира и в сцена на известни артисти, музиканти и танцьори, както и на разнообразни други събития, които събират локалните хора и притеглят доста посетители.

Фестивалите, какъвто е този на фойерверките с гостуването на тимове от целия свят, също са опция за приятни прекарвания и нови запознанства.

 Откакто е издигната залата-трезор, която дава опция Панагюрското богатство да се връща вкъщи всяка година, са се вдигнали визитите в музей до 4000 на всеки 1000 души, при приблизително за страната от 770 на 1000, по данни на ИПИ. 52% от гостите в града идват точно поради културно-историческия туризъм, съгласно Маркет Линкс.

А пеещите фонтани, които са неповторими за България с холограмите върху водна стена, са станали желано място за срещи вечер. И тази атракция е подарък за града от „ Асарел-Медет”.

„ Бизнесът може да бъде мощ за положително, той може да работи освен за облагата на притежателите, само че и за основаване на публични изгоди. Една от световните цели на Организация на обединените нации е за стабилно развиване, а „ Асарел-Медет” е един от водещите образци за това у нас”, съобщи Огнян Траянов, ръководител на Националния съвет на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации.
 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР