Бизнес училища от цял свят идват в София на 26

...
Бизнес училища от цял свят идват в София на 26
Коментари Харесай

Бизнес образование: пътят към успеха

Бизнес учебни заведения от целия свят идват в София на 26 и 27 ноември
В България всяка година се организират голям брой изложби за интернационално обучение, само че знаете ли че два пъти в годината страната ни е част от международен тур за бизнес обучение? Всяка пролет и есен у нас се организират единствените за страната профилирани събития за бизнес обучение. На идните изложби и на 26 и 27 ноември можете да се срещнете и персонално да говорите с представители на някои от най-хубавите университети в целия свят и да откриете вашата стратегия.

Защо да изберем интернационално бизнес обучение?
-->
Международните бизнес стратегии дават подобаващата среда, в която да развивате и усъвършенствате бизнес познанията и уменията си. Ако желаете да развиете личен бизнес или да промените настоящата си позиция, бизнес образованието е една добра опция да изградите скъпи умения за триумф, както в корпоративна, по този начин и в предприемаческа среда.

Международното бизнес обучение може да подсигури бъдещето ви и да ви помогне да изградите качествата и уменията, нужни на всеки водач в динамична и конкурентна бизнес среда у нас или в чужбина.



Как да изберем сред магистратура и MBA?

Това постоянно е алтернативата, пред която са сложени тези, които желаят да поемат по пътя на бизнес образованието. И двата типа магистърски стратегии оферират изцяло бизнес обучение на висше равнище с дребната разлика, че магистратурата по Бизнес администрация (MBA) дава повсеместен взор върху това по какъв начин действа и се ръководи един бизнес, а магистратурата дава задълбочено знание в съответна област като финанси, маркетинг, счетоводство, и други

„ Предимството на МВА е, че дава повсеместен стратегически взор върху ръководството и развиването на един бизнес. Същевременно, по време на образованието се срещаш и работиш директно с хора от разнообразни националности, промишлености и функции в организациите си. Този повсеместен метод обогатява и трансформира радикално разбирането ни за бизнес и бизнес подходи. “ споделя Красимира Антонова, която последните 12 години директно управлява развиването на профилираните събития за бизнес обучение.

Най-голямата разлика сред MBA стратегия и магистратура е в това за кого е предопределена. Изискване към претендентите, които се интересуват от MBA, е да имат към този момент няколко години пълностоен професионален опит, до момента в който претендентите за магистратура ще бъдат признати с малко опит или даже незабавно след довеждане докрай на Бакалавърска стратегия.

Ползата от персонални срещи с представители на университети

Възможността за персонална среща с представители на някои от най-престижните университети от целия свят е скъпа. Информацията налична в уеб страниците на университетите е потребна, само че надалеч незадоволителна, с цел да се информирате за всичко, което ви интересува. Срещите с университетите, които най-точно дават отговор на вашият опит и желания, могат да ви нарисуват най-ясна картина, за това по какъв начин вие бихте се вписали в образователното заведение и противоположното – по какъв начин те могат да подкрепят вашите съответни цели.

Изборът на магистратура поражда голям брой въпроси. По време на една такава персонална среща можете да попитате всичко, което ви интересува. От най-новата информация по отношение на спецификата на програмата или измененията, които може да са настъпили последните години, до варианти за финансиране, стипендии, които оферират, стажове, крайни периоди за кандидатстване, благоприятни условия за кариера и препоръки по отношение на вашата кандидатура. Всичко това може да улесни процесът по кандидатстване и да ви даде късмет да усетите каква би била атмосферата в университета, по какъв начин протича връзката и какво да очаквате. Това е извънредно значимо, защото кандидатстването в чужбина и образованието там е напълно друго от това в България.

Как да финансираме образованието си?

Финансирането на висшето обучение, изключително в чужбина, става все по-голям въпрос. Осигуряването на задоволително средства за обучение не постоянно е лесна задача. Много студенти възнамеряват висшето си обучение от рано и могат да разчитат на спестяванията си за финансиране на образованието си. Но спестяванията рядко са задоволителен запас за финансиране.

Теглене на студентски заем е друга алтернатива, която доста студенти и фамилиите им избират за финансиране. Но може би една от най-предпочитаните варианти за финансиране остават стипендиите. Много интернационалните университети оферират повече от един тип стипендии и ревютата за интернационално бизнес обучение на Access MBA и Access Masters са идеалната опция за приемане на нужната информация от всяко едно образователно заведение. Присъстващите ще могат да се възползват и от семинар за способи на финансиране, където специалисти ще споделят всички вероятни варианти.



Бившите ученици знаят най-добре

Разговорът с учебни представители, шефове по приема или съветници е превъзходен метод за прозрение в стратегиите и условията на университета, само че в случай че желаете да научите повече за учебната просвета и живота в учебното заведение, диалозите с ученици на образователното заведение са от огромна изгода. Срещите с тях дават надеждна информация за живота в университета и студентското преживяване, изключително в случай че планирате да учите в чужбина. Те могат да ви опишат за опциите за кариерно развиване след дипломирането и да споделят скъпа информация за живота като студент.

Ползите от контактите, които дават тези срещи също не са за подценяване. Създаването на тези връзки на ранен стадий може да помогне в дълготраен проект. Развиването на мрежа от контакти е значимо за всеки студент, защото може да докара до потребни и трайни другарства след дипломиране. Тези контакти са значими за всеки, който желае да върви напред в кариерата си.

Правилният избор е всичко

В момента има богат избор от стратегии и образователни формати и всеки може да откри стратегия, която дава отговор на техните персонални желания, упования и кариерни цели. Но вземането на решение в море от информация не е елементарно и би трябвало да знаете кои са значимите неща, които да имате поради преди да извършите своя избор. Правилната информация е основна за верен избор, а персоналните срещи с университетите са идеалното място да получите тази информация. Запознайте се с културата на университета и поговорете с хората от други страни приключили тази компетентност. Изберете стратегия, която може да ви даде повече от тапия.

„ Колкото по-разнообразна е програмата от позиция на националности, култури и бизнес опит, толкоз по-обогатяваща би била тя. В такава стратегия човек учи освен от преподавателите си, а и от опита на сътрудниците си, който в някои случаи може да бъде изцяло противопоставен на неговия персонален опит. “, Григор Николов, шеф на " ГфК България “, който сега се образова в SKEMA GEMBA и е намерил своята стратегия на ревюто Access MBA.

Научете повече за света на интернационалното бизнес обучение гратис на или на 26 и 27 ноември в хотел Интерконтинентал София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР