Бизнес групировките предупреждават, че компаниите се готвят да изнесат операциите

...
Бизнес групировките предупреждават, че компаниите се готвят да изнесат операциите
Коментари Харесай

The Guardian: Британските компании планират масово напускане, ако се стигне до Брекзит без сделка

Бизнес групировките предизвестяват, че фирмите се готвят да изнесат интервенциите си отвън страната, написа в днешния си брой The Guardian.

Хиляди английски компании към този момент са подготвили избавителни проекти при положение на Брекзит без договорка, по данни на Британската комерсиална камара.

Преди решаващата седмица, когато в Народното събрание се чака депутатите да се опитат да лишават от държавното управление на Тереза Мей пълномощията да управлява процеса по овакантяване на Европейски Съюз от страна на Англия, с цел да го забавят и да избегнат опцията „ без договорка “, от Британската комерсиална камара осведомят, че фирмите, които към този момент са оповестили сходно желание, съставляват единствено „ върха на айсберга “. Мнозина от нейните 75 000 члена към този момент са изразходвали обилни суми, с цел да се приготвят за безреден Брекзит.

В последните няколко дни в Камарата са постъпили известия, че към 35 компании задействат проектите си да изнесат активността си отвън Обединеното кралство или се запасяват със артикули, с цел да се преборят с най-лошите резултати, които се чакат от Брекзит. След като планът на Мей беше отритнат от Долната камара на английския парламент доста са фирмите, които се пробват да се защитят от това, което следва и което е незнайно. „ Това е изключително очевидно в млекопреработвателната индустрия “, е декларирал Мат Грифит, шеф в Британската комерсиална камара

Лейбъристката депутатка Ивет Купър е оповестила пред „ Обзървър “, че двама съществени работодатели от нейния изборен регион, Западен Йоркшир, - фирмите „ Бърбери “ за първокласни артикули и Харибо “ за сладкарски издения, са й писали за предстоящите вреди, които ще понесе техният бизнес, в случай че няма договорка. В първата компания работят 750 души, а във втората – 700.

Купър упорства Камарата да утвърди допълнение по време на дебата във вторник, съгласно което ще се даде опция Брекзит пъкъл се отсрочи до края на 2019-та година.

През седмицата някои от най-големите английски работодатели като Airbus, най-големият производител на летателни апарати в Европа, с 14 000 служащи в главното дружество във Англия и с още 110 000 души в дъщерните предприятия - също предизвестиха за отрицателните последствия от Брекзит без договорка за интензивностите си на Острова.

 

Фокус

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР