Бийонсе пусна своя дългоочакван албум Cowboy Carter и още с

...
Бийонсе пусна своя дългоочакван албум Cowboy Carter и още с
Коментари Харесай

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво Cowboy Carter впечатли и феновете, и критиците

Бийонсе пусна своя дълго чакан албум " Cowboy Carter " и още с стартирането му завоюва самопризнание както от почитатели, по този начин и от критици, които му дават високи оценки.

Американската поп звезда пазеше някои неща към новия си музикален план в загадка до последно. Сред тях беше и кои други реализатори се причисляват към нея в албума - само че към този момент знаем, че измежду тях са Пост Малоун, Майли Сайръс, Доли Партън, Уили Нелсън и шестгодишната ѝ щерка - Руми Картър.

Осмият студиен албум на Бийонсе включва цели 27 песни въпреки не всички от тях да са цялостни. Той включва и кавъри на песента " Blackbird " на английската група The Beatles и на " Jolene " на Доли Партън, която е изпята с изменен текст и конструкция.

В упованието и промотирането на " Cowboy Carter " изпълнителката твърдеше, че " това не е кънтри албум, а е албум на Бийонсе ". Новата музика обаче е с изцяло кънтри звучене. Много критици акцентираха точно способността на звездата се потопи изцяло в този род.

Изборът ѝ не е инцидентен. Бащата на Бийонсе е израснал в Гадсдън, Алабама, а майка ѝ е от Тексас - два щата тясно свързани с кънтри музиката. Американската звезда употребява албума си, с цел да отвърне на рецензиите, че кънтри музиката е твърдо вкоренена в културата на Юга и може да се извършва единствено от бели реализатори.

Звездата към този момент пусна два сингъла от новия си план - " Texas Hold `Em " и " 16 Carriages ", които неотложно се трансфораха в шлагери. Така тя стана първата чернокожа жена, оглавила класацията за кънтри музика на Billboard.

Музикалните критици са изключително въодушевени от " Cowboy Carter ". Музикалният сътрудник на BBC News Марк Савидж написа, че той " потвърждава нейната адаптивност и майсторство, без значение от жанра ".

" Това, че жанровете се припокриват толкоз безпроблемно, е доказателство за техническото майсторство на Биойнсе, само че също по този начин и за нейната съществена теза: че маргинализирането на новобранците в Нашвил, и по-специално на чернокожите дами, отслабва музиката в дълготраен проект ", написа Савидж.

Изданието " Time " хвали " опълчването на стандартите " от страна на Бийонсе, до момента в който " Rolling Stones " обръща внимание, че " всяка част от албума е деликатно премислена " - от листата с песни до обложката.

Поп звездата показа, че концепцията за " Cowboy Carter " се е родила от прекарване, в което " не се е чувствала добре пристигнала ", което я е стимулирало да се зарови по-дълбоко в историята на кънтри музиката. Преди излизането на албума тя благодари на почитателите си " от цялото си сърце " за поддръжката им.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР