Бившият защитник на фалиралия ЦСКА Сивард Спрокел е спечелил делото,

...
Бившият защитник на фалиралия ЦСКА Сивард Спрокел е спечелил делото,
Коментари Харесай

ЦСКА-София загуби дело във ФИФА

Бившият бранител на банкрутиралия ЦСКА Сивард Спрокел е спечелил делото, което водеше против ЦСКА във ФИФА.

Така алените ще би трябвало да платят на бранителя 167 000 евро плюс лихвите от 2015 година насам, излиза наяве от решение, което е от 13 февруари 2020 година.  Освен това ЦСКА е санкциониран от ФИФА с 15 000 швейцарски франка, оповестява Спортал.

След приемане на решението българският клуб има 30-дневен период, в който да заплати дълга към Спрокел и наложената санкция. Ако това не бъде сторено, ФИФА подрежда на БФС автоматизирано да наложи възбрана за регистрация на нови играчи, до момента в който алените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отвод на БФС да приложи глобата, то България ще бъде извадена от шампионатите под егидата на ФИФА.

Решението на ФИФА може да се апелира от ЦСКА пред КАС в 21-дневен период.

До делото се стигна, защото юристите на Сивард Спрокел упорстваха ЦСКА да бъде приет за състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение ЦСКА, с цел да може футболистът да си получи парите от новия клуб. Тезата им е, че този клуб употребява името, емблемата, цветовете и стадиона на банкрутиралия ЦСКА. А също по този начин на уеб страницата пишело, че са припознали купите и купите на армейците. От своя страна юристите на ЦСКА настояват пред Дисциплинарната комисия, че това не е по този начин и новият клуб е правоприемник на Литекс.

В последна сметка ДК към ФИФА признава ЦСКА за състезателен правоприемник на банкрутиралия ЦСКА що се касае до задълженията на банкрутиралия клуб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР