Бившият заместник-министър на икономиката Никола Янков коментира в БТВ Новините

...
Бившият заместник-министър на икономиката Никола Янков коментира в БТВ Новините
Коментари Харесай

Никола Янков: Не Асен Василев, а партиите трябва да определят как ще се харчи бюджета

Бившият заместник-министър на стопанската система Никола Янков разяснява в " БТВ Новините " допустимо ли е да се реализира бюджет с 3 % недостиг и какво е нужно, с цел да стане това.

" Не е значимо кои заплащания ще се вършат първи и кои втори, а какво в действителност стои зад цифрите в държавния бюджет. Това са въпросите, които никой не задава. За какво ще се харчат парите на българските жители и българските компании. Вие знаете ли? Аз не знам. Никой не го е споделил, никой не го е артикулирал, тъй че ние към момента чакаме отговорите на тези въпроси, с цел да се произнесем дали 3 % недостиг е положително или неприятно и да разберем дали ще плащаме по-високи налози следващата година. Политиката липсва от публичния спор за бюджета. Всъщност, бюджетът е една табличка, която е измерителна на разнообразни политики, които да бъдат препоръчани от политическите партии. Не от финансовия министър, той не е индивидът, който персонално може да дефинира какво ще се случи в една страна, какви налози ще се заплащат, какво ще финансира страната и какво няма да финансира. По-скоро това е ролята на политическите партии в Народното събрание, които оглушително мълчат. И всички чакаме на един човек, който се споделя Асен Василев, може да се споделя както си желаете, да ни каже какво ще се случи в нашата страна в идващите една-две години. Това не е обикновено ", сподели той.

" Парите ще дойдат от нашите налози. Дали ще ги подвигат, зависи от цифрите в бюджета, които отразяват политиките, които страната ще води на база на декларираните цели от политическите партии, които не са декларирани. Тоест, ние не знаем защо страната ще харчи нашите пари и защо няма да ги харчи. Така че бюджетът дали ще е на нулев недостиг или 3 % остатък, не мога да ви кажа дали това е добре или неприятно. Никой не споделя къде ще отидат нашите пари ", добави специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР