Бившият зам.-кмет по строителството на Община Пловдив Пламен Райчев се

...
Бившият зам.-кмет по строителството на Община Пловдив Пламен Райчев се
Коментари Харесай

Падна още един акт от АДФИ на бившия зам.-кмет Пламен Райчев на поръчка за 6 млн. лева

Бившият зам.-кмет по строителството на Община Пловдив Пламен Райчев се пребори за още един акт от АДФИ. Административният съд в Пловдив окончателно  анулира санкцията от 5000 лв., наложена на Райчев от Агенцията за държавен и финансов надзор. Тя бе за нередности, свързани с провеждането на публичната поръчка за строителството на Небет тепе и Източна врата, чийто стойност е над 6 млн. лв..
Прочетете още
Според инспекторите в критериите за оценка на предложенията е имало субективни условия, която не дават опция за обективното  им съпоставяне. Става дума за индикатора П1 - Предложение за планиране и строителство в Методиката за сложна оценка.

И Районен съд, който  е отменил акта и Административен съд обаче са на мнение, че няма незаконност в критериите. Те съдържат наложителен и надграждащ детайл, които дават отговор на Закон за обществените поръчки. Поради това санкцията на АДФИ е била анулирана.

Това е третият акт, който пада дефинитивно на някогашния зам.-кмет. Преди седмица Административен съд анулира два друга акта по 5000 лв. на Райчев – за поръчката на Колежа и снирането на 5 блока.До този миг няма нито един доказан акт от общо 13—те, които бяха написани от АДФИ към  отговорника по строителството в предишния мандат.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР