Бившият военен министър Николай Ненчев е силно обезпокоен от забавянето

...
Бившият военен министър Николай Ненчев е силно обезпокоен от забавянето
Коментари Харесай

Ненчев се безпокои от забавянето при избора за изтребител

Бившият боен министър Николай Ненчев е мощно смутен от забавянето при избора за закупуване на изтребител . Той счита, че поради

Коментарът си Ненчев направи за news.bg преди началото на днешното правосъдно съвещание в процеса против него.

Ненчев прави оценка извънредно позитивно препоръчаните до този миг предложения за изтребители, изключително тази за F-16 .
Това е нов аероплан и е извънредно добра алтернатива, посочи Ненчев и добави, че има авионика на F-35. По думите му, в случай че страната се насочи към него, то тя ще бъде водач на Балканите.

" Ако се одобри позитивно решение и се избере добър аероплан, което е доста необходимо и извънредно належащо, България ще бъде добър съдружник на НАТО и водач в региона ", уточни някогашният министър на защитата.

На този стадий Николай Ненчев няма подозрения или опасения, че процедурата по желание на изтребител няма да бъде чиста. Той даде да се разбере, че като цяло развиването на военновъздушните сили зависи от избора на първокласен изтребител.

 Три страни дали отговор на МО за изтребител Обновена
Три страни дали отговор на МО за изтребител

Отговорили са три страни за четири вида бойни самолети.

Припомняме, към дата 1 октомври в Министерството на защитата три страни внесоха офертите си за общо четири вида бойни самолети.

1.8 млpд. лeвa щe бъдaт oтдeлeни зa пъpвитe 8 изтpeбитeля , ĸaĸтo и зa нaзeмнo oбcлyжвaнe, oбyчeниe нa eĸипи и 3-гoдишнa пъpвoнaчaлнa интeгpиpaнa лoгиcтичнa пoдĸpeпa. Cпopeд пpoeĸтa caмoлeтитe тpябвa дa бъдaт пoлyчeни в paмĸитe нa 3 гoдини oт пoдпиcвaнeтo нa дoгoвopa. Te щe бъдaт изплaщaни нa внocĸи oт 100 дo 300 млн. лeвa в пpoдължeниe нa 10 гoдини.

 Каракачанов твърди, че няма лобизъм при изтребителите
Каракачанов твърди, че няма лобизъм при изтребителите

Той не знае дали е имало извиване на ръце и пазарлъци с Движение за права и свободи

Работата на работната група по класиране на офертите трябваше да завърши в период от 14 работни дни , т.е. средата на октомври месец. Стана ясно обаче, че министър председателят Бойко Борисов ще назначи нова работна група, която ще вземе окончателното решение за превъоръжаването на българските Военно-въздушни сили (ВВС). От тогава няма публично развиване по проблема.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР