Бившият вицепрезидент на САЩ и кандидат на Републиканската партия за

...
Бившият вицепрезидент на САЩ и кандидат на Републиканската партия за
Коментари Харесай

Пенс се срещна със Зеленски при изненадващо пътуване до Киев

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати и претендент на Републиканската партия за номинацията през 2024 година Майк Пенс пътува до Украйна в четвъртък за изненадващо посещаване. Той се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, като стана първият републикански претендент, който направи това, написа СиЕнЕн.

Пенс сподели пред NBC News, че това, което вижда за обстановката в Украйна от първа ръка " просто укрепва решимостта ми да извърша моята част, да продължа да приканвам за мощна американска поддръжка за нашите украински другари и съдружници ". Той добави, че " в действителност имам вяра, че в този момент, повече от всеки път, имаме потребност от водачи в нашата страна, които ще формулират значимостта на американското водачество в света ".

Републиканците, които се борят за президентската номинация на тяхната партия, са разграничени по отношение на ролята на САЩ в продължаващия спор .
 Майк Пенс стартира акцията си с рецензии към Тръмп
Майк Пенс стартира акцията си с рецензии към Тръмп

Бившият вицепрезидент упрекна Тръмп, че е изоставил консервативните полезности

Бившият вицепрезидент посети три разнообразни града и села - Буча, Ирпин и Мошун - отвън Киев, които бяха очевидци на тежки опустошения от обстрел и ужасяващо принуждение против цивилни под съветска окупация предходната година. Той обиколи останките, срещна се с локалните поданици и постави цветя на паметниците на починалите във войната.

" Американският народ се моли с вас , подкрепяйки ви в Украйна ", сподели той на фамилиите, които срещна в Ирпин.

Пенс бе мощен бранител на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна против нашествието на Русия , потвърждавайки, че това е в най-хубавия интерес на Съединени американски щати. Въпросът сътвори разкол измежду републиканските претенденти за президент през 2024 година: някогашният губернатор на Южна Каролина Ники Хейли и сенаторът от Южна Каролина Тим Скот също приканиха за продължение на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна, до момента в който някогашният президент Доналд Тръмп и губернаторът на Флорида Рон ДеСантис , п оставиха под въпрос помощта от Съединени американски щати.

Посещението на Пенс в четвъртък не е първото му посещаване в страната от началото на войната. През март 2022 година, доста преди да разгласи кандидатурата си, Пенс отиде на украинската граница и се срещна с бежанци, изгонени от домовете си, бягайки от насилието.
 За Байдън Путин е парий, само че не е сигурен дали е отслабен от бунтa
За Байдън Путин е парий, само че не е сигурен дали е отслабен от бунтa

Но Русия очевидно губи войната против Украйна

Войната в Украйна бушува към този момент повече от година. Контраофанзивата на Киев е в ход, до момента в който Русия се оправя с последствията от краткотрайния протест на групата Вагнер, съветска наемническа група, която представляваше най-голямото предизвикателство за властта на съветския президент Владимир Путин от повече от две десетилетия. Руските ракети тази седмица удариха източния град Краматорск, Украйна и близкото село, убивайки минимум 11 души и ранявайки десетки.

Пенс предизвести, че Русия може да не спре с Украйна и може да заплаши съдружниците от НАТО , което да докара до това, че Америка би трябвало да изпрати военни елементи.

" Не се заблуждавайте: това не е войната на Съединени американски щати. Но в случай че се провалим в уговорката си да предоставим поддръжка на народа на Украйна, с цел да отбрани свободата си, нашите синове и дъщери може скоро да бъдат призовани да защитят нашата ", сподели той в тирада през февруари в Тексаския университет в Остин на една година от съветската инвазия.

Той също по този начин назова Путин " боен нарушител " и сподели, че " няма място за апологети на Путин в Републиканската партия ".
 Тръмп: Съединени американски щати отиват по дяволите, а светът е доста покрай Трета международна война
Тръмп: Съединени американски щати отиват по дяволите, а светът е доста покрай Трета международна война

Тръмп дава обещание, в случай че стане президент, до 2 дни да изгони китайските военни от Куба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР