Бившият вицепремиер Мария Габриел напуснала България в посока Брюксел заедно

...
Бившият вицепремиер Мария Габриел напуснала България в посока Брюксел заедно
Коментари Харесай

ОТВРАТЕНА: Мария Габриел напусна България

Бившият вицепремиер Мария Габриел напуснала България в посока Брюксел дружно със брачна половинка си Франсоа и повече не желала да бъде част от българската политика, отвратена от събитията през последните месеци.

 

Това издават пред „ Филтър “ източници, близки до брокерите Политическа партия, с които Габриел се сближила при ръководството на кабинета на сглобката.

 

Мария Габриел беше вицепремиер на Николай Денков и трябваше да го размени на поста. При напрежението сред неколиционерите тя не съумя да стане министър председател в постоянно държавно управление. След комплицираните договаряния Габриел даде на президента Радев директория с министри, които не са дали единодушието си да вземат участие в кабинет, а по това време е било ясно, че ротация няма да има.

 

От преданост към ГЕРБ Габриел изпълнила партийната воля да не се съобрази с ПП-ДБ, макар че имала друго мнение. След неуспеха на постоянния кабинет с нея отпред Мария Габриел се обидила и отлетяла при брачна половинка си.

 

Преди година тя напусна поста на еврокомисар, с цел да взе участие в ръководството на България с обещанието, че ще запише във визитката си „ министър председател “. Деликатно и по брюкселски тя напомняла на съпартийците за жертвата, която е направила.

 

На изборите през юни се чака Мария Габриел да е лидер на европейската листа на ГЕРБ като отплата за неудачите на родна земя.

 

Целта е след вота тя още веднъж да се върне като еврокомисар от квотата на България. В същото време отзивите за настоящия еврокомисар Илиана Иванова в ресора „ Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша “ са повече от ласкави и това не я вади автоматизирано от играта. Още повече че в ГЕРБ усещат, че Габриел към този момент не е толкоз техен човек.

 

През деветте месеца на ръководство в държавното управление на ПП-ДБ Габриел спечелила доверието им и станала прекомерно близка с тях, твърди таблоидът.

 

Особено добре работила с властолюбеца Николай Денков и даже станали другари.

Инфо: narod.bg

Тагове: Мария Габриел ПП-ДБ ГЕРБ
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР