Бившият вътрешен министър Валентин Радев определи като срамно решението на

...
Бившият вътрешен министър Валентин Радев определи като срамно решението на
Коментари Харесай

Валентин Радев: Започваме да изглеждаме като Троянски кон в НАТО

Бившият вътрешен министър Валентин Радев дефинира като срамно решението на депутатите за оказването на помощ на Украйна

"Очаквах го, само че въпреки всичко имаше вяра, че може да вземем вярното решение и да предоставим каквато помощ изиска Украйна. Не в този момент. Още първоначално, неведнъж, в това число когато беше тук техният външен министър. Оръжие и муниции, те са във война. Те не са в обстановка, в която имат потребност от ремонт на техника, даже тя да е военна, за интервал, който не е ясно какъв брой дълго ще продължи ", разяснява той в предаването.

Според него украинският президент Володомир Зеленски има международно бъдеще като политик и точно той е измежду избавилите обединението у нас.

"Но това не е негово решение, а на нашия огромен сътрудник посредством посланика на Съединени американски щати. Имало е напън. Пратиха едно писмо, което пристигна часове по време на дебата. Че Зеленски надали не посредством посланика си изиска България да ремонтира военна техника. Ние не можем да вършим подобен ремонт. Това е реакция на нашите сътрудници, в тази ситуация - Съединени американски щати ", съобщи Радев пред Bulgaria ON AIR.

"За тях е по-важно да остане тази минимална помощ, която даже да бяхме дали своят вот оръжие и муниции, България ще способства за това, което се случва. Казахме на всеослушание: Каквото кажете, това вършим. И на единия - на Путин, и на другия го казахме. Затова споделих, че е срамно ", акцентира някогашният началник на Министерство на вътрешните работи.

По думите му "нямаме лицензи и аварийни елементи, с цел да ремонтираме въоръжението на Украйна. Трето - нямаме специалисти, четвърто - постройките на тези предприятия са в окаяно положение ", означи Радев.

"Ние нямаме благоприятни условия да ремонтираме. Каква военна техника може да пристигна, те са във война? Такива танкове нямаме и в никакъв случай не сме ремонтирали. Всичко е украинско, модификации, даже не е руско. Срамно решение, единствено и единствено да се избави обединението. Да остане Българска социалистическа партия на власт. Така са се прегърнали за тази власт. "Да, България " ще изоставен ли като няма оръжия и муниции? ", настоя гостът.

България с какво се разграничава, че единствено ние и още една страна не дадохме оръжие?, попита някогашният вътрешен министър.

Радев акцентира, че Полша, Чехия и Унгария доставят оръжие от България на Украйна. Защото там има лустрация и няма такива комунисти, посочи той и добави, че втората причина е неналичието на водачество у нас.

"Пращаме оръжия на Украйна. Най-важното нещо са боеприпасите. Трябваше да дадем муниции. България е профилирана и това желаеха украинците незабавно след войната. Защо си променихте решението и в този момент желаете ремонт на техника? Дайте да им дадем стрелково оръжие - револвери, автомати, РПГ-та, муниции. Даваме го посредством трети страни и това го вършат главно частните компании. Защо го вършим посредством медиатори? Нинова не може да го каже на глас. Тя е подписала тези контракти. Тя се измъква с думите: Патрон не е отпътувал непосредствено за Украйна. Да де, но е отпътувал през Полша ", изясни Радев.

"Лъжем личния си народ, губим пари от това и ставаме за смях пред нашите съдружници в НАТО и Европейски Съюз. Започвам да си мисля, че изглеждаме като Троянски кон в НАТО ", приключи гостът на Ганиела Ангелова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР