Бившият вътрешен министър на Афганистан Али Ахмад Джалали става премиер

...
Бившият вътрешен министър на Афганистан Али Ахмад Джалали става премиер
Коментари Харесай

Бившият вътрешен министър на Афганистан стана премиер на преходното правителство

Бившият вътрешен министър на Афганистан Али Ахмад Джалали става министър председател на преходното държавно управление в страната, заяви телевизия "Ал Арабия ", представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.
Според информация от дипломатически източници някогашният вътрешен министър "е определен за министър председател на преходното държавно управление " и "е поел отговорностите на началник на преходната администрация " на страната.
Ръководителят на афганистанския Висш съвет за национално помиряване Абдула Абдула работи като медиатор на договарянията сред представителите на талибаните и управляващите в Кабул.
Самолетът на афганистанския президент Ашраф Гани се готви да го изтегля от Афганистан, оповестява ливанския ефирен канал "Маядин ".
По данни на телевизия Си Ен Ен няколко високопоставени афганистански служители, в това число съветници на президента Гани, чакат да излетят от летището на Кабул към неуточнена дестинация.
В същото време в президентския замък в Кабул се водят договаряния сред талибаните и афганистанското държавно управление. Талибаните обявиха, че летището в Кабул ще може да работи обикновено, отбелязва ТАСС.
Очаква се водачът на политическото крило на талибаните молла Абдул Гани Барадар да се върне от Доха, където ръководеше талибанската делегация на договарянията с представителите на разнообразни държавни управления.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР