Бившият вътрешен министър Бойко Рашков отрече той да е ползвал

...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков отрече той да е ползвал
Коментари Харесай

Рашков за базите на МВР: Не си падам по партита, само една служителка е празнувала там бала на сина си -

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков отхвърли той да е употребил почивна база на Министерство на вътрешните работи за частни празненства, само че заяви, че служителка на Министерство на вътрешните работи е поискала позволение да чества там абитуриентския бал на сина си.

Малко откакто бе назначен от президента Радев служебният вътрешен министър и разгласи, че почивни бази са се употребили за частни празненства. Днес пред Българска национална телевизия Бойко Рашков дефинира думите на Демерджиев като неистина.

" Не са употребявани бази на Министерство на вътрешните работи за частни празненства, още по-малко от мен. Аз не си падам по празненства. Има единствено един случай, в който една служителка на Министерство на вътрешните работи със своето семейство - има наследник зрелостник, е поискала позволение да употребява ресторантската част на една от почивните бази и е платила разноските ", сподели той.

Рашков акцентира, че тези разходи са били за " външни лица, не за чиновници на Министерство на вътрешните работи " и съобщи, че не е редно да се приказва в множествено число и по подобен метод да се злепоставя състава на Министерство на вътрешните работи, който " надали не е се е отдал на купони ".

Демерджиев също по този начин изнесе и информация за зам.-министър, живял нелегално в такава резиденция. Рашков удостовери думите му, само че на собствен ред насочи обвинявания към един от заместниците на настоящия вътрешен министър:

" Да, има такива случаи. Има и един различен чиновник с още по-висока служба, който аз като ревизирах и задължих най-малко да си заплати разноските. Има документи за тези инспекции, дано да се изнесат обществено от министъра на вътрешните работи. Установено е, че и различен чиновник е употребил базата без да си заплаща разноските. Дотук са двама - единият е от зам.-министрите на сътрудника Демерджиев. Нека той да бъде по този начин почтен и да го уточни. "

Рашков изясни, че тези двама чиновници са се " самонастанили " без да желаят позволение от управлението.

За вчерашната покруса с двамата починали служители на реда

" Нека не вършим изводи, че в Министерство на вътрешните работи се прави чадър върху трафика на мигранти. Не би трябвало да се избързва с въпроси, които имат политически нюанс, трансферира се отговорността, аргументите за случилото се подлежат на изясняване в хода на следствието. "

Това сподели Бойко Рашков във връзка, когато рейс, пренасящ мигранти, прегази полицейска кола и лиши живота на двама служители на реда. Рашков съобщи, че още предходната година Министерство на вътрешните работи е взело ограничения за укрепване на границата с жандармерия и военни формирования.

" Не са закривани гранични ръководства, а са основани, да вземем за пример в Резово, където мигрантският напън е голям. Няма да разясня кадровите решения на министър Демерджиев, това са неговите визии ", съобщи някогашният вътрешен министър.

Бойко Рашков ще оглавява на " Продължаваме промяната " в Перник.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР