Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън заяви, че шансовете

...
Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън заяви, че шансовете
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Шансовете за Брекзит без сделка са едно на милион

Бившият външен министър на Англия Борис Джонсън съобщи, че възможностите за Брекзит без договорка са " едно на милион " , макар че даде обещание да изведе страната от Европейски Съюз на 31 октомври със или без ново съглашение с Общността, написа " Гардиън ".
 Джереми Хънт атакува Европейски Съюз за Брекзит, отнасял се с Англия като
Джереми Хънт атакува Европейски Съюз за Брекзит, отнасял се с Англия като " отпадък "

Готов да извади Англия от Европейски Съюз без съглашение

Джонсън, любимец за министър председател на Обединеното кралство, има вяра, че има въодушевление в Европейски Съюз и измежду депутатите да се прокара ново съглашение за Брекзит.

Много е значимо да се подготвим за Брекзит без договорка, в случай че ще търсим съглашение. Но не мисля, че ще свършим по този начин, мисля, че е едно на милион, само че е значимо да сме готови, акцентира той.

Според него има ново чувство на здрав разсъдък измежду депутатите в поддръжка пробутване на съглашение, макар че доста евроскептици, които го поддържат, имат вяра, че той е подготвен за Брекзит без договорка.

Преди ден Борис Джонсън даде обещание Англия да напусне Европейски Съюз на 31 октомври при всички положения, увеличавайки страховете измежду умерените тори и опозиционни партии, които се притесняват, че той ще извади страната от Общността без съглашение.
 Хънт: 31 октомври не е краен период за Брекзит
Хънт: 31 октомври не е краен период за Брекзит

По-скоро ще докара на власт лейбъристите

Европейският съюз неведнъж декларира, че няма да предоговоря договорката за Брекзит с премиера Тереза Мей.

Много евроскпетици, които поддържат Борис Джонсън, са уверени, че ще натиска за Брекзит без договорка като пренебрегне волята на Народното събрание, където опозицията ще се опита да направи всичко допустимо за блокиране на тази възможност.
 Борис Джонсън предизвести Европейски Съюз да не постанова
Борис Джонсън предизвести Европейски Съюз да не постанова " Наполеонови " мита при Брекзит без договорка

" Континенталната система " на Наполеон е обсада, чиято цел е да удари стопанската система на Англия по време на Наполеоновите войни

Но Джонсън е убеден, че може да обезпечи ново съглашение с Европейски Съюз , което ще удовлетвори Народното събрание. Според него би било " безусловно налудничаво " да се мисли за парламентарни избори преди Брекзит.

Джонсън сподели също, че няма да даде опция на Найджъл Фараж да взе участие в договарянията с Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР