Бившият външен министър Даниел Митов обясни защо е минал в

...
Бившият външен министър Даниел Митов обясни защо е минал в
Коментари Харесай

Даниел Митов каза защо е минал в ГЕРБ

Бившият външен министър Даниел Митов изясни за какво е минал в ГЕРБ и предвеща ярко бъдеще за партията на Борисов.  Митов бе член на Демократи за мощна България /ДСБ/, на която даже стана зам.-председател. След като напусна Костовата групировка мина към Движение България на жителите на Меглена Кунева.

„ ГЕРБ се утвърди като дясната партия в България. ГЕРБ занапред ще бъде фактор в българския политически живот. За да бъде устойчива една партия, тя би трябвало да показва резистентност и да бъде и в съпротива, когато се постанова. ГЕРБ е построила сходен потенциал и стои добре и в чужбина ", разяснява Митов в изявление за Нова тв. Митов е народен представител от ГЕРБ-СДС в новия парламент.

„ Като победител на изборите, сме длъжни да създадем изпитание и да съставим кабинет. Дължим го на българските гласоподаватели. При всички положения ще създадем опит. За мен водачът на партията, спечелила изборите, би трябвало да е претендент за министър председател ", повтори тезата си от последните дни Даниел Митов. Вчера той отхвърли слуховете, че ще бъде препоръчан за министър председател от ГЕРБ. Партиите би трябвало да могат да отстъпват една на друга избрани позиции, с цел да има баланс в Народното събрание, посочи депутатът.

Попитан дали ГЕРБ биха подкрепили ръководител на Народното събрание от " ИТН ", Даниел Митов уточни: " Нищо не можем да изключим изрично, всичко е въпрос на диалози. Единственото, което ми се желае, е да стартираме да си приказваме обикновено. В момента езикът е напоен с ненавист. Една страна не се ръководи с викове ".

Истината е, че в българската парламентарна традиция всякога, когато най-голямата партия, за която са дали своят вот хората, бъде заобикаляна, нещата в никакъв случай не завършват добре, заключи Митов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР